TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNİN TÜM AMELİYATHANELERİ SON TEKNOLOJİ İLE YENİLENDİ

Trakya ve Balkanlar'ın sağlık alanında öncü kuruluşlarından olan Trakya Üniversitesi Hastanesi bünyesindeki 18 ameliyathane, son teknolojik cihazlar ve modern tıbbın sunduğu en yeni imkânlar kullanılarak yeniden donatıldı.

Edirne’ye, bölgeye ve Balkanlara daha iyi bir sağlık hizmeti sunma amacıyla yenileme ve iyileştirme çalışmalarını sürdüren Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılan ameliyathane odaları ve güçlü kadrosu ile Türkiye’nin önde gelen sağlık merkezlerinden biri olmaya devam ediyor. Trakya Üniversitesi Hastanesine ait 18 ameliyathane, modern teknolojinin son imkânları ile yenilenerek en ileri medikal cihazlarla donatıldı.

Uluslararası standartlara uygun olarak en üst sistemlerle donatılan ameliyathaneler, her tür operasyona imkân sağlayacak şekilde özel olarak dizayn edildi. Yenilenen ameliyathanelerde, başarılı bir operasyon için cerrahi ekibin ihtiyacını karşılayacak son teknolojik cihazlar, enfeksiyon riskini engelleyecek sistemler, ısı ve nem kontrollü havalandırma sistemleri ve yenil nesil ameliyat masaları ile modern tıbbın sağladığı tüm imkanlar kullanılıyor. Ameliyathanelerde kurulan sistemle, ameliyata uzaktan erişim sağlanması ve sistemde bulunan kameralar ile müdahale yapılacak bölge net bir şekilde ekrana yansıtılarak hastaların sağlığı için ulaşılabilir en iyi sonuçlar ve tedavi başarısı hedefleniyor.

Hastane ameliyathanelerinde yenileme çalışmaları gerçekleştiren Gentek Medikal ve Teknik Cihazlar Firması Ameliyathane Sistemleri Direktörü Serkan İncekli, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Trakya Üniversitesi Hastanesi ameliyathanelerinde üç aşamalı bir çalışma gerçekleştirdik. Odalarda branşlara göre yaptığımız düzenlemelerin yanı sıra her türlü ameliyatın yapılmasını sağlayacak donanım ve teknolojiler yer almaktadır. Cerrahi aydınlatma, laparoskopik işlemlerin yapılması için gerekli olan monitörler, kablosuz kamera ve görüntü aktarma sistemi, dokunmatik kontrol paneli başta olmak üzere tüm ameliyathane ihtiyaçları, son teknolojiye göre düzenlendi. Her ameliyat odasında steril havalandırma sistemleri mevcut. Hava akış sistemlerini ve ünitelerini sıfırdan oluşturduk. Odanın içerisindeki havayı, klima santralleri sayesinde 1 saat içerisinde 55 kez değiştirebiliyoruz. Bunu da içerideki havayı döndürerek değil, her seferinde taze havayla odaların sterilizasyonunu gerçekleştirerek sağlayabiliyoruz. Ameliyathane odalarının zemin ve duvarları antibakteriyel malzeme ile kaplandı. Ses ve ısı izolasyonu sağlandı. Radyolojik görüntülemenin rahatlıkla yapılması için duvarlar kurşunla kaplandı. Yapılan çalışmalar sonucunda ameliyathaneler Avrupa standartlarında, son teknoloji ile donatılmış, sterilizasyonu sağlanmış şekilde kullanıma hazır hale getirildi.”

Ameliyathane odalarının yenilenmesi sayesinde, en ileri ve teknolojik cihazlarla daha iyi bir hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş “Yeni ameliyathanelerimiz hem hastanemize hem Edirne’mize hem de ülkemize hayırlı olsun. Bizler buranın çalışanı, aynı zamanda da hastasıyız. Bu nedenle ameliyathanelerin yenilenmesi çalışmalarını oldukça değerli görüyorum. Ben aynı zamanda bir cerrah hekimim ve bu modernizasyonu gerçekleştirmek bize nasip olduğu için de mutluyum. Bunun için çok çalıştık, çok çaba gösterdik. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun çok büyük emeği ve desteği oldu. Yeni ameliyathanelerin sağlık sektörüne ciddi katkılar sağlamasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Hastalarımıza en ileri tedavi ve sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz.”

Yenilenen ameliyat odaları ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bölgenin ve Balkanların en önemli sağlık kuruluşu olan Trakya Üniversitesi Hastanesinin, gelişen ve değişen altyapısı ve modern imkânlarıyla sağlık alanında öncü olma misyonu sürdürdüğünü ifade ederek “Trakya Üniversitesi Hastanesi yalnızca Edirne’nin değil ülkemizin, hatta Balkanların önemli bir değeri. Birçok ilden ve yurt dışından gelen hastalara şifa kapısı oluyoruz. Hastalara daha iyi hizmet sağlamak, onları sağlıklarına daha hızlı kavuşturmak için her geçen gün kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz. Bu anlamda son teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz ve hastanemize kazandırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Amacımız insanlığa hizmet sunmak, onların dertlerine derman olmak, en iyi şartlarda sağlık hizmeti almalarını sağlamaktır. Bu anlamda ameliyathanelerimizi de son teknolojik sistemlerle donatmış olduk. Bu yenileme çalışmaları, toplam üç aşamada gerçekleştirildi. Daha önceki çalışmalarda 2 bölümü tamamlanmış ve sunulmuştu. Bugün, 3. etap çalışmalar da tamamlandı ve bizlere ön teslimi gerçekleşti. Tamamının resmi açılışlarını yakın zamanda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu ameliyathanelere, şu an Türkiye’nin en modern ameliyathanesi diyebiliriz. Ameliyathanelerimiz, uluslararası standartlarda modern tıbbın tüm imkânlarına sahip hale geldi. Kullanılan ileri teknoloji sayesinde, hastaların ameliyat süreçlerini en etkin ve sağlıklı şekilde geçirmeleri hedefliyoruz. Yenilenen altyapısı ve modern imkânları ile hastalarımıza, 24 saat kesintisiz, nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Modernizasyon çalışmalarının tüm hastalarımıza şifa olmasını diliyorum. Değerli hocalarım Osman Nuri Hatipoğlu ve Abdullah Taş’a ameliyathanelerin yenilenmesi için göstermiş olduğu büyük emeklerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu içerik 26.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 717 kez okundu.