TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ PERSONELİNE YÖNELİK “ETKİLİ İLETİŞİM VE DAVRANIŞ KURALLARI SEMİNERİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğiyle Trakya Üniversitesi Hastanesi personeline “Etkili İletişim ve Davranış Kuralları” seminerleri verildi.

Trakya Üniversitesi, sağlıkta kaliteyi arttırmak ve hasta hizmetlerini daha ileri taşımak için yapılan çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Trakya Üniversitesi ile Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde hastane çalışanlarına yönelik “Etkili İletişim ve Davranış Kuralları” eğitimleri gerçekleştirildi.

Rektörlük Senato Salonu’nda on gün boyunca devam eden eğitimlere, Trakya Üniversitesi Hastanesi çalışanları katıldı. Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Baynazoğlu tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde davranış kuralları ve etkili iletişim konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Açılışta konuşan Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Hastane Başmüdürü Ahmet Sezgin, eğitimin hayatın değişmez bir parçası olduğunu vurgulayarak “Trakya Üniversitesi ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlemiş olduğumuz eğitim programımız beş grup halinde on gün boyunca devam edecek. İlk grup olarak sizleri ağırlıyoruz. Değerli Mehmet Hocamız sadece iş hayatınızda değil özel hayatınızda da yararlanacağınız, ailenize, çocuklarınıza, çevrenize faydalı olacak çok güzel bilgiler verecektir. Biliyorsunuz eğitim hayatın değişmez bir parçası. Kendimizi sürekli olarak yenilemeli ve geliştirmeliyiz. Kullandığımız dil, üslup, tavır, mimikler ve jestler iletişimde farkında olduğumuz ya da olmadığımız pek çok mesajı içeriyor. İletişim, sağlık sürecinin her aşamasında önemli bir unsurdur. Bu eğitimlerle etkili bir iletişim ve ideal bir çalışma ortamı oluşturmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş sağlık hizmetlerinde kalitenin önemine dikkat çekerek, “Kaliteli bir sağlık hizmeti vermek sadece hekimin hastaya bakmasıyla ilişkili olamaz. Hasta, hastaneye girdiği andan itibaren sağlık hizmetleri süreci başlar. Biz iyi bir sağlık hizmeti vermek istiyorsak hastalarımızla da çalışanlarımızla da bu ortamın sağlanmasını isteriz. Hastalarımıza ilk dokunan sizler, sizin ilk bıraktığınız intiba hastada da güveni ve memnuniyeti artıracaktır. O nedenle bu tür eğitimleri önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eğitimler sırasında hastane çalışanlarını ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da eğitimlerden duyduğu memnuniyeti paylaşarak çalışanlara başarılar diledi. Öğrenmenin hayat boyu devam eden dinamik bir süreç olduğunu da ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, çalışanların burada alacakları eğitimle hayatın her alanında ihtiyaç duyacakları sosyal becerilerle donatılacağını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Baynazoğlu tarafından gerçekleştirilen eğitimlere geçildi.


Bu içerik 01.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 923 kez okundu.