TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA, PROF. DR. ÖZLEM ÇETİN ERDOĞAN ATANDI

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi’nde görev değişimi yaşandı. Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanlığı görevine, Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan atandı. Yaş haddinden emekli olan Prof. Dr. Ömer Zaim, 2021 yılından beri yürüttüğü dekanlık görevini, Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan’a devretti. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen devir teslim töreninde Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan, dekanlık mührünü Prof. Dr. Ömer Zaim’in elinden alarak görevine başlamış oldu.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Değerli Ömer Zaim hocam hem bilimsel ve akademik açıdan hem de idareci olarak üniversitemize çok önemli katkılar sunmuş olan bir hocamız. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler ve başarılı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ederim. Kendisinin güzel ve huzurlu bir emeklilik hayatı geçirmesini dilerim.” dedi. 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, görevi devralan Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan’a da yeni görevinin hayırlı olması temennisiyle başarılar diledi. Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan’ın fakülte için önemli hizmetlerde bulunacağına inandığını belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’ni bulunduğu noktadan daha iyi bir konuma getirmek için birlikte özverili bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Devir teslim töreniyle dekanlık görevine getirilen Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan ise bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elinden gelen gayreti göstereceğini belirterek, üniversitenin başarı çıtasını yükseltmek için daha önce olduğu gibi bundan sonra da azimle çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu da katıldı.

Prof. Dr. Özlem ÇETİN ERDOĞAN Kimdir?

1972 yılında Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Lüleburgaz’da tamamladı. 1990 yılında Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü'nü kazandı ve 1994 yılında mezun oldu. 1994 Eylül döneminde Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı Biyoloji Anabilim Dalında Sistematik Zooloji’de Yüksek Lisans programını kazandı ve 1995 yılı Ekim ayında da Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Ocak 1998’de “Marmara Bölgesi Agathidinae (Hymenoptera: Braconidae) türlerinin taksonomik ve faunistik yönden araştırılması” adlı Yüksek Lisans tez çalışmasını ve Nisan-2003’te de “Marmara Bölgesi Blacus Nees (Hym.: Braconidae: Blacinae) türlerinin taksonomik ve faunistik yönden araştırılması” adlı doktora tez çalışmasını bitirdi. 2007 yılında Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalında Yardımcı Doçent kadrosuna atandı. 2009 Haziran ayında Doçentlik, 2014 yılında da Profesörlük ünvanlarını aldı. 

Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan 2011-2016 tarihleri arasında Biyoloji Bölüm Başkan yardımcılığı 2016-2023 yılları arasında Fen Fakültesi Dekan yardımcılığı, 2023-2024 yılları arasında Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. 

Trakya Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Bilimsel Araştırma ve Yayın Etik Kurulu, Eğitim-Öğretim Komisyonu, Kalite Komisyonu, Bologna Eşgüdüm Komisyonu, Çift Anadal Programı ve Yan Dal Program Koordinasyon Kurulu, Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu, İç Kontrol İzleme ve Değerlendirme Kurul üyelikleri ile Yeterlilik Çerçevesi Komisyonu Başkanlığı görevlerini sürdürmekte olan Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan 01.04.2024 tarihinde Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı olarak atanmıştır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Bu içerik 15.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 586 kez okundu.