TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNDE DEVİR TESLİM

Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde görev değişimi yaşandı. Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevini Prof. Dr. Tolga Sakallı’ya devretti. Devir teslim töreni Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımıyla Rektörlükte gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Tolga Sakallı, kendisini bu göreve layık gördüğü için Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Tolga Sakallı, Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan’ın müdürlük görevini büyük bir özveri ve gayretle yürüttüğünü belirterek emekleri için teşekkür etti ve teslim aldığı bayrağı daha ileriye taşımak için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Fen Bilimleri Enstitüsü’nde herkesin görev bilinci ile çalışarak başarılı projelere imza attığını ifade eden Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan ise tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan’ın yaptığı çalışmalarla bayrağı ileri taşıdığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Değerli Özlem Hocamın burada gösterdiği başarısını Fen Fakültesi Dekanlığı görevinde de devam ettireceğine inancım tamdır. Fen Bilimleri Enstitüsüne katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ederim. Prof. Dr. Tolga Sakallı Hocamın, bayrağı daha ileri taşıyarak Fen Bilimleri Enstitüsü’nün başarılı çalışmalarını devam ettireceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

Törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu ve Fen Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Ömer Zaim de katıldı.

Prof. Dr. Tolga SAKALLI Kimdir?

Dr. Muharrem Tolga Sakallı, Lisans öğrenimini 1997 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. 1999-2007 yılları arasında Trakya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Yüksek Lisans ve Doktorasını Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalında sırasıyla 2002 ve 2006 yıllarında tamamlayan Dr. Muharrem Tolga Sakallı, 2007 yılında Yardımcı Doçent ve 2014 yılında Doçent kadrosuna Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde atanmıştır. 2020 yılından bu yana da aynı bölümde Profesör olarak araştırma ve eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Dr. Muharrem Tolga Sakallı, 2012 ve 2014 yılları arasında ve 2016 ve 2024 yılları arasında Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevleri yapmıştır ve 2022 yılında bu yana da Trakya Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü görevine de devam etmektedir.

Dr. Muharrem Tolga Sakallı’nın araştırma ve ilgi alanları Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji ve Siber Güvenlik üzerinedir. Bu eksende simetrik şifrelerin tasarımları, saldırılara karşı dayanıklı ve hızlı simetrik şifrelerin geliştirilmesi ve bu tür şifrelere karşın saldırılar konularında bilimsel çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda Dr. Muharrem Tolga Sakallı, 2006 yılında Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji konusunda Belçika’da Katholieke Leuven Üniversitesi, COSIC (Computer Security and Industrial Cryptography) Araştırma gurubunda araştırmalarda da bulunmuştur. Dr. Muharrem Tolga Sakalı’nın ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde 18 adet bilimsel makalesi, 2 adet kitap bölümü yazarlığı, 1 adet patenti ve çok sayıda ulusal ve uluslararası konferanslarda sunulmuş ve yayımlanmış bildirisi bulunmaktadır.

Bu içerik 15.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 861 kez okundu.