TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE TARİHSEL ÇEVRELERDE PEYZAJ TASARIMI EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Tasarımı Eğitimi tamamlandı.

TÜBİTAK tarafından desteklenen, PEMDER (Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği) katkılarıyla ve Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün ev sahipliğinde Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Tasarımı Eğitimi gerçekleştirildi. Ankara, Akdeniz, Ege, Bartın, Işık, Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli ve Trakya Üniversitelerinden öğretim üyelerinin eğitmen olarak katıldığı projede farklı üniversitelerin Peyzaj Mimarlığı bölümlerinde eğitim gören 20 öğrenci eğitim aldı. Çalışma kapsamında Edirne Tarihi Kent Merkezi'nde belirlenen 4 bölgede öğrencilerin tarihî çevrelere uygun olarak planlama ve tasarım yapması istendi. Öğretim elemanları eşliğinde proje çalışmalarını yürüten öğrencilere eğitim sürecinde çeşitli seminerler ve alan gezileri düzenlendi. 7 günlük eğitim sonunda ortaya çıkan peyzaj tasarım projeleri ve modellemelerinin sunumları ile proje eğitimi tamamlandı.

Bu içerik 19.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 466 kez okundu.