TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİNDE 7 BÖLÜM / PROGRAM AKREDİTE OLDU

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığının akreditasyon için başvurduğu 7 bölümün/programın tamamı akredite oldu. 

Trakya Üniversitesinde, programların yetkinliği, düzenli ve sistematik işleyişi, öğrenci tercihleri ve üniversite derecelendirmelerinde son derece önemli olan akreditasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığının, üniversitemizin vizyonu doğrultusunda 2020 yılının sonunda başlattığı akreditasyon çalışmaları meyvesini verdi. Bağımsız akreditasyon kurumu olan FEDEK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Edebiyat Fakültesinin başvuru yaptığı yedi bölümün/programın tamamı akredite olmaya hak kazandı. Bu kapsamda Arkeoloji Bölümü, Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Programı, Mütercim ve Tercümanlık Bölümü İngilizce Mütercim Tercümanlık Programı, Tarih Bölümü ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 5 yıl süreyle; Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Almanca Mütercim Tercümanlık Programı ve Sanat Tarihi Bölümü 2 yıl süreyle akredite oldu.

Bu başarıya fakülte olarak çok sevindiklerini belirten Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu “Akreditasyon, tecrübe edenlerin çok iyi bildikleri gibi son derece meşakkatli bir süreçtir. Bu süreç, hakikaten ciddi bir hazırlık, iyi bir plan ve program, kesintisiz bilgilendirme, yoğun bir emek ve süreci takip edecek dirayetli bir ekip gerektirir. Biz Edebiyat Fakültesi olarak bu işe girişirken öncelikle bu noktalara çok dikkat ettik. İyi bir planlama yaptık ve bunu sahada birebir takip ettik. Ancak bununla birlikte bu sürecin başarıya ulaşmasında, hiç kuşkusuz tüm paydaşların katılımı da son derece önemlidir. Biz, sürekli olarak paydaşlarımızı sürece dâhil ettik, onları her zaman bilgilendirdik. Böylece fakülte, müşterek bir amaç ve hedefte birleşti, birlikte çalışmaya başladı. Elde ettiğimiz başarıda bunların katkısının çok büyük olduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde yedi bölümün akreditasyonu mümkün olamazdı. Kısaca bu, fakültemizin el ele vermesi, birlikte çalışması ile elde edilen bir başarıdır. Bu başarının üniversitemiz, fakültemiz ve bölümlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek Trakya Üniversitesi yönetimine, Edebiyat Fakültesinin akademik ve idari personeline ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinde verilen eğitimin kalitesinin tescillenmesi açısından akreditasyon süreçlerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak “Trakya Üniversitesi olarak eğitimin kalitesini artırmak en büyük gayemiz. Bu anlamda akreditasyon çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Göreve gelir gelmez yönetim olarak kalite süreçleri ve akreditasyonu üniversitenin en önemli ve öncelikli konusu haline getirdik. Eğitim programlarının ulusal ve uluslararası standartlarda akredite olması en çok önem verdiğimiz konuların başında geliyor. 2016 yılında Fen Fakültesi Biyoloji bölümü ile başlayan ve daha sonra Tıp Fakültesi ile devam eden süreçte 42 birimimiz ulusal ve uluslararası alanda akredite oldular. Bu sürece Edebiyat Fakültemiz de dahil olarak bize akreditasyon sevincini yaşattı. Edebiyat Fakültesi, üniversitemizin en köklü fakültelerinden biridir. Aynı zamanda akademisyen ve öğrenci sayısıyla da ön plana çıkan bir fakültemizdir. Bu anlamda alınan akreditasyon böylesine köklü ve güçlü bir fakültemize önemli katkılar sunacaktır. Her şeyden önce buradaki öğrenciler artık akredite bir bölümden mezun olacaklar ve mezun olduktan sonra uluslararası alanlarda yapacakları çalışmalarda bu akreditasyon belgesi onlar için çok değerli olacaktır. Ben üniversitemize kazandırdıkları 7 yıldız için başta Dekanım Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu olmak üzere, Dekan Yardımcılarım Doç. Dr. Aslı Araboğlu ve Doç. Dr. Şahin Kılıç hocalarıma, değerli bölüm başkanlarıma, Edebiyat Fakültesinin değerli akademik, idari personeline ve öğrencilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu içerik 02.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 363 kez okundu.