TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN BÜYÜK BAŞARISI

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, YÖK tarafından yayınlanan Mezun Başarı Atlası sistemi değerlendirmelerine göre, 2021 DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı) başarı sıralamasında Türkiye ve KKTC’de eğitim veren tüm devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 1’inci sırada yer aldı.

Güçlü eğitimi ve uzun yıllara dayanan tecrübesi ile ülkemizin ve bölgemizin en önemli sağlık eğitim merkezi Trakya Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesinin başarısı ile dikkat çekti. Tüm Türkiye’den 43 üniversitede verilen Diş Hekimliği eğitimlerinin ardından mezun olan öğrenciler içerisinde Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Sınavı’nda (DUS) Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunları, 54,47783 puanla birinci sıraya yerleşti. Türkiye çapında devlet ve vakıf üniversitelerinin tamamının değerlendirildiği derecelendirmede başarıları ile dikkat çeken Trakya Üniversitesi mezunları, modern eğitim imkânları ve alanında uzman akademisyenlerin vermiş olduğu eğitimlerin karşılığını başarıları ile verdiler.

Diş Hekimliğinin başarısının kendileri için sürpriz olmadığını ifade eden Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu “Fakültemiz, üniversitemizin en genç birimlerinden biri. Fakat Üniversitemizin çok uzun yıllara dayanan sağlık alanındaki tecrübelerini ve genç fakültemizin dinamizmi ile birleştirdiğimizde ortaya bu büyük başarı çıkıyor. Akademisyenlerimizin vermiş oldukları eğitimin yanı sıra mentörlükleri de en az Üniversitemizin sunduğu son teknolojik imkânlar kadar öğrencilerimizin bu başarılarında etkili olmaktadır. Sevgili öğrencilerimizi ve kıymetli hocalarımızı başarılarından ötürü tebrik ediyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin başarısı ile mutlu olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Güzel bir ekip çalışmasının sonucunda bu başarı geldi. Öğrencilerimizin gayretleri, hocalarımızın vermiş olduğu eğitimler ve Üniversitemizin sunduğu imkânlarla birleşince ortaya böyle güzel bir sonuç çıktı. Genç, dinamik ama bir o kadar da tecrübeli Diş Hekimliği Fakültemizin başarısından ötürü Rektör Yardımcım ve Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu’nu, kıymetli hocalarımızı ve sevgili mezun öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

DUS Sonuçlarına: https://yokatlas.yok.gov.tr/mezun-basari-atlasi-tablo.php?s=4 linkinden ulaşabilirsiniz.


Bu içerik 30.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 2145 kez okundu.