Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi öğrencilerinden Ege Erkut, her yıl İngiltere'nin başkenti Londra 'da düzenlenen Londra Uluslararası Müzik Yarışması’nda dördüncülük ödülüne layık görüldü.
Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Üflemeli Ve Vurmalı Çalgılar Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Çisem Önver Zafer’in öğrencisi Ege Erkut, dünyanın her yerinden farklı yaş ve enstrüman kategorilerinde müzisyenlerin yeteneklerini sergiledikleri ve çevrim içi olarak düzenlenen Londra Uluslararası Müzik Yarışmasında ödül kazandı.
Yarışmada, George Friedric ve Wolfgang Amadeus Mozart’tan eserler seslendiren genç sanatçı, yeteneğiyle jüriyi etkilemeyi başardı. Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Ege Erkut, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden genç sanatçıların katıldığı yarışmada, yan flüt alanında sergilediği performansla dördüncü olma başarısı gösterdi.
Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Ege Erkut’u ve flüt öğretmeni Doç. Çisem ÖNVER Zafer’i kutlayarak tebrik etti. Ayrıca düzenlenen uluslararası yarışmadan ödül ile dönen tek Türk sanatçı olmasından da gurur duyduklarını belirtti.
Trakya Üniversitesi olarak Doç. Dr. Çisem Önver Zafer’i ve öğrencisi Ege Erkut’u kutlar, başarılarının devamını dileriz.