TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI GENÇLİK ORKESTRASI’NDAN 19 MAYIS’A ÖZEL KONSER

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Özel Konseri’’ düzenlendi.

Trakya Üniversitesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelemizi başlattığı tarihi günün yıl dönümü olan 19 Mayıs 1919 ve gençlere armağan ettiği “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla genç sanatçıların sahne aldığı özel bir konser düzenlendi.

Solistliğini Rektör Yardımcısı ve Konservatuvar Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer, şefliğini ise Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci’nin üstlendiği konserde ‘’Figaro’nun Düğünü ‘uvertür’’, “Keman Konçertosu No.3 G-Dur I.Bölüm”, “Senfoni No.40”, “Slovak Dansları Op.72.No.2’’, “Slovak Dansları Op.46 No.8” ve ‘’Kafkasya (İzmir) Marşı’’ seslendirildi. Tüm izleyicilerin eşlik ettiği ‘’Kafkasya (İzmir) Marşı’’ ile konserin sonunda salonda coşkulu anlar yaşandı.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gençlik Orkestrası tarafından Devlet Konservatuvarı Sanat, Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen konser, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Coşku ve beğeni ile izlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Özel Konseri, çiçek takdimi ile son buldu.

Bu içerik 23.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 226 kez okundu.