TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BAHAR ŞENLİKLERİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLADI

Trakya Üniversitesinde geleneksel bahar şenlikleri, renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşüyle başladı. Balkan Yerleşkesinde yer alan Bolca Ana Yemekhanesi önünden başlayan ve davetliler, Üniversitemiz çalışanları, akademisyenleri ve öğrencilerin katıldığı yürüyüş, Rektörlük binası önünde sona erdi.

Yürüyüşün ardından Balkan Kongre Merkezi önünde açılış töreni gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Cenk Ergüden, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Muzaffer Demir, Prof. Dr. Mustafa Tan, Prof. Dr. Eylem Bayır ve Prof. Dr. Sedat Üstündağ ile birlikte Genel Sekreter İlyas İpek, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılışta konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, üniversitelerin gücünün, öğrenciler ile akademik ve idari personelin çalışma azmi, enerjisi ve yaratıcı düşüncelerini hayata geçirme becerileriyle ölçüldüğünü vurguladı.

Prof. Dr. Hatipler konuşmasında, “Öğrencilerimizin öğrenmeye olan merakı, gayreti ve sosyal etkinliklere gösterdiği ilgi Trakya Üniversitesinin dinamizmini her geçen gün artırmaktadır. Bizler, öğrencilerimizin sadece akademik ve bilimsel anlamda değil; aynı zamanda sosyal, kültürel ve sportif yönden de gelişimini önemsiyoruz. Uzun bir aradan sonra büyük bir emekle hazırlanan bu şenlikler, Üniversite olarak bu konudaki kararlılığımızın en somut göstergesidir.” ifadelerini kullandı. Şenliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Hatipler, öğrencilerin bu tür etkinliklerde yer almasının önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından mehteran takımı gösterisi, davul zurna performansı ve halk oyunları ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıldı.

Trakya Üniversitesi Bahar Şenliklerinin ilk günü, farklı kampüslerde çeşitli, konser, sergi, tiyatro ve halkoyunları gösterileri ile devam edecek. 

Bu içerik 12.05.2025 tarihinde yayınlandı ve toplam 834 kez okundu.