TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOMİSYONU ÜYELERİNDEN TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ SÖZLÜ BİLDİRİ

Trakya Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu, hem akademik platformda hem de sosyal hayatta bağımlılıklarla savaşını sürdürüyor.

Trakya Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu üyelerinden Doç. Dr. Deniz Mertkan Gezgin, Öğr. Gör. Kıvanç Ada ve Edirne Yeşilay Danışma Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Ecem Atabay’ın birlikte kaleme aldığı “Fear Of Missing Out in Social Media After The Pandemic (FoMO): A Quantitative Research Among Unıversity Students” adlı bildiri 21-23 Ekim’de Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde organize edilen Ahi Evran 2. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nde büyük ilgi gördü. Teknoloji bağımlılığı kapsamında üniversite öğrencileri için bir risk teşkil eden FoMO üzerinde durulan ve pandemi öncesi ile sonrası sosyal ağlarda gelişmeleri kaçırma korkusunun yaygınlığının tartışıldığı bildiri sunumu, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Çevrim içi gerçekleşen sunum sonrasında Trakya Üniversitesinin bağımlılıkla mücadelede gösterdiği çalışmalar katılımcılara aktarıldı.

Bu içerik 02.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 258 kez okundu.