TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, "BİR KANTİN NASIL OLMALI" SORUSUNUN CEVABINI UYGULAMALI VERDİ
Üniversitemiz Eğitim Fakültesinin kantini, “Marka Kantin” sloganıyla çok önemli bir projeye imza attı. Öğrenci memnuniyetinin ön planda tutulduğu proje kapsamında gerçekleştirilen Eğitim Fakültesi Kantin Açılışı, 20 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Açılış, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Mümin Şahin, Prof. Dr. Cem Uzun, dekanlar, müdürler, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Açılışta konuşmasını gerçekleştiren “Kantin Komisyonu” ve Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Özdemir, “Öğrencilerin, hijyenik ve rahat edebilecekleri bir ortamda daha sağlıklı beslenmelerini hedefleyerek Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu’nun kurduğu bir komisyon ile bu projeyi başlattık. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun da destek ve önderliğinde yürütülen çalışmalarla kantinimiz, bugünkü modern şekline kavuştu. Bugüne kadar kantinlerde olmayan ‘çorba, makarna, salata, meyve’ gibi besin ürünleriyle zengin bir menü ortaya çıkardık. Ayrıca Üniversitemizin başlattığı ‘Bir Öğrenci De Sen Okut’ kampanyasına entegre olacak şekilde dört Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü öğrencimiz, kantinimizde sigortalı ve kısmi zamanlı öğrenci statüsünde çalışmaya başladı. Bu kısmi zamanlı çalışan öğrenci sayımızı en kısa zamanda sekize yükseltmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, “Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun talimatıyla alanında uzman kişilerden oluşan komisyon ile öğrencilerin kendi niteliklerine uygun sağlıklı bir ortamda yemek yiyebilecekleri ve sosyal zaman geçirebilecekleri örnek bir kantin açmayı amaçladık. Gerçekleştirdiğimiz istişareler neticesinde pilot uygulama alanı olarak en uygun yerin Eğitim Fakültesi olduğunu belirleyip işe buradan başladık. Bunun için de komisyonumuz, yiyecek ve içecek içeriğinden kantin dekorasyonuna ve fiyatların belirlenmesine kadar yoğun bir çalışma örneği sergiledi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Öğrenci memnuniyeti, bizim önem verdiğimiz hususların başında gelmektedir. Bu amaçla düzenlediğimiz anket çalışmaları, öğrencilerimizin kantinlerden aldıkları hizmet memnuniyetinin düşük olduğu sonucunu ortaya koydu. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu’nun başkanlığında güzel bir ekip kuruldu ve uzun süren çalışmaların ardından burada Üniversitemize yakışır biçimde bir kantin hayata geçirildi. Biz, öğrencilerimizin gerek teknolojik materyallerini rahatlıkla kullanabilecekleri gerekse boş vakitlerinde aile sıcaklığı ve samimiyetini de bulabilecekleri kaliteli bir ortam oluşturduğumuza inanıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin sağlıklı ve doğru besinleri bulabileceği bir kantin hedefiyle yola çıktık. Memnuniyeti bu derece yüksek, böyle bir kantine kavuştuğumuz için gururluyuz. Bugün biz, öğrencilerimizin katılımıyla gerek “Marka Kantin” sloganı oluşturma gerekse de kantinimizin kurumsal kimlik çalışmaları doğrultusunda Üniversitemizin ‘Facebook’ hesabı üzerinden ödüllü bir isim yarışması başlatıyoruz. Kantin ismini bulduktan sonra aynı isim adı altında diğer yerlere de benzer şekilde kantin uygulamaları yapmayı sürdüreceğiz. Emeklerinden dolayı başta Komisyon Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu’na ve değerli komisyon üyelerine teşekkür ederim.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından yeni kantinin oluşum sürecini gösterir nitelikte bir tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Sunumun ardından Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Kantin Komisyonu” üyeleri ve katılımcılar, kantini gezerek öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na yeni ve modern standartlarda bir kantine kavuştuklarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca bir öğrencimizin çay ve çorba ücretlerinde herhangi bir indirime gidilip gidilemeyeceği sorusuna Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, fiyatların akademisyenlerimizin yaptıkları uzun hesaplamalar sonucunda belirlendiğini ancak bu konuda bir iyileştirmenin söz konusu olabileceği cevabını vererek öğrencilere müjdeyi verdi.
Trakya Üniversitesi kantin hizmetlerinin iyileştirilmesi ve öğrencilere daha huzur ve sağlıklı bir ortam hazırlanması amacıyla Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu önderliğinde ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu başkanlığında Doç. Dr. Ahmet Atakişi, Doç. Dr. Sami Bulut, Yrd. Doç. Dr. Özgür Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Candan Zülfikar, Genel Sekreter Yardımcı V. Ahmet Sezgin ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yücel Kurtdere, Gastronom Burak İşçimen, İç Mimar Alper Akdere'den oluşan “Kantin Komisyonu” 2017 Nisan ayı içerisinde başladığı çalışmalarını Eylül ayı içerisinde tamamladı.
Öğrenci memnuniyetinin ön planda tutulmasıyla hazırlanan ve öğrencilere daha kaliteli, sağlıklı sosyal bir ortam hazırlayan yeni kantin, konforu, iç dizaynı ve aynı zamanda sunduğu teknolojik imkânlarla dikkati çekiyor. Öğrencilerin ihtiyacına yönelik ve uzun bir düşünme safhasının ardından çalışmaları tamamlanan kantin, geniş, ferah ortamı, iç aydınlığı, geniş oturma alanları ile diğer kantinlerden farklı nitelikler taşıyor. Öğrencinin, kaliteli ve konforlu vakitler geçirmesi için her türlü detayın düşünüldüğü kantin, öğrenciye ayrıca bilgiye ulaşmada da her türlü avantajı sağlıyor. Öğrenci, her masaya kadar uzanan elektrik hatları, prizler vasıtasıyla bilgisayarlarını rahatlıkla kullanabiliyor ve bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyor. Bu doğrultuda modern bir uygulama örneği olan her ayrıntısıyla farklı ve zengin bir iç mimariye sahip kantin, tüm bunlarla da sınırlı değil. Zengin içeriğe sahip yiyecek ve içecek menüsü ile öğrenci, okul sınırları dışına çıkmadan aile sıcaklığını bulabileceği bir ortamda hijyenik ve sağlıklı besinler ile ihtiyacını karşılayabiliyor. Kantinin yemek menüsünde kantin geleneğinde alışılmışın dışına çıkılarak hazırlanmış birbirinden farklı besinler mevcut. Günlük olarak farklı türde hazırlanan çorbadan kalorisi düşürülmüş makarnaya, salatadan meyve çeşitlerine kadar birçok ürünü, öğrenciler oldukça ekonomik fiyatlara alabiliyor. Öğrencilerin kalorisi az besinlere, meyve ve sebzeye duydukları ihtiyaçlar düşünülerek besin menüsü hazırlanmış kantinde tek tek satışa sunulan meyveler önemli ölçüde ilgi görmüş durumda. Doç. Dr. Ahmet Atakişi, kantinde satışa sunulan ürünlerin ücretlendirilmesi hususunda “Ürün fiyatları, ciddi akademik hesaplamalar neticesinde belirlenmiştir. Bu hesaplamalar yapılırken öğrenci memnuniyetinin karşılanmasına dönük fiyat belirleme anlayışında olundu. Öğrenciler, örneğin 0,75 kuruşa 2 tane mevsim meyvesi satın alabilmekte.” dedi. Ayrıca filtre edilmiş su ile hazırlanan çaylar, yumuşak içimi ve hissedilir aromasının yanı sıra “PH” değeri ile dikkat çekiyor. En çok tüketilen içecekler arasında kendisine yer bulan çay, PH değeri dengelenerek sağlıklı bir biçimde öğrenciye sunuluyor. Anne eli ve sıcaklığı değmiş gibi günlük hazırlanan çorbalar da öğrencilerin içini ısıtmakta. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Yeter ki öğrencilerimizin memnuniyetlerini yüksek tutmayı başarabilelim ve onlara içerisinde fazlaca vakitler geçirebilecekleri sağlıklı, güzel mekânlar kuralım. Biz, çok iddialıyız. Trakya bölgesinde böyle bir kantin yok ve bu kantin Üniversitemiz imkânlarıyla yapıldı.” dedi.
Bu içerik 20.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 5124 kez okundu.