TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TÜB) KAPSAMINDA AR-GE, İNOVASYON VE FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI BİLGİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında, “Ar-Ge, İnovasyon ve Fikri Mülkiyet Hakları Bilgi Günü” programı gerçekleştirildi.

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) üyesi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından, birliğe üye üniversitelerin katılımıyla düzenlenen “Ar-Ge, İnovasyon ve Fikri Mülkiyet Hakları Bilgi Günü” etkinliği çevrim için olarak gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. M. Cem Aldağ’ın üstlendiği programa, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Yanık, Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras’ın yanı sıra üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Yanık’ın yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, fikri mülkiyetin değeri ve yaratıcılığın teşvik edilmesinin önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi.

Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras’ın yapmış olduğu konuşmanın ardından Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selva STAUB tarafından “İnovasyon Nedir?” başlıklı sunum ve sonrasında Erdem Kaya Patent Ege Bölge Yöneticisi Türkmen Filizci tarafından “Fikri Haklar Farkındalık Eğitimi” başlıklı sunum yapıldı.

Program, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Bu içerik 25.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 201 kez okundu.