TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TÜB) 6. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİ

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından “IV. Lisansüstü Öğrenci Kongresi” düzenlendi. Birliğe üye üniversite öğrencilerinin katılımıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen kongrede, 17 farklı konu başlığında 95 bildiri sunuldu. 

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) üyesi üniversiteler iş birliğinde “Lisansüstü Öğrenci Kongresi” gerçekleştirildi. Lisansüstü öğrencileri bir araya getirebilmek amacıyla 2016 yılından bu yana düzenlenen kongre, bu yıl Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde düzenlendi. 

Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten ile Prof. Dr. Okhan Akdur, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yener Pazarcık, Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Rıza Ferhat Karabulut, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Müdürü Doç. Dr. Gökhan Ilgız ile TÜB üyesi üniversite müdürleri ve akademisyenleri ile öğrencileri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı lisansüstü öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisinin ardından ÇOMÜ Tanıtım Filmi ve Trakya Üniversiteler Birliğinin kuruluşunun 10. yılına özel hazırlanan video izlendi. 

Kongre açılışında konuşan ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yener Pazarcık, enstitü hakkında bilgiler vererek “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin araştırma üniversitesi olma yolundaki önemli projelerden birisi olarak kurulan enstitümüz, ülkemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüleri içerisinde 106 ana bilim dalı ve 245 program ile 2. sırada, 6500 olan öğrenci sayısı bakımından ise 3. sırada yer almaktadır. Bu yıl kongreye öğrencilerimiz tarafından gönderilen 119 bildirinin 95’i kabul edilmiştir. Kongre’de 17 farklı temada 75 bildirinin sözlü, 20 bildirinin de poster sunumu gerçekleştirilecektir. Kongremizin başarılı ve verimli geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten ÇOMÜ’nün kuruluşunun 30. yılında, önemli ve anlamlı bir kongreye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Lisansüstü öğrenci sayısı giderek artmakta. Bu bağlamda TÜB kurucularına ve bu kongreyi devam ettiren hocalarımıza, lisansüstü öğrencilerin de akademik çalışmalarını sunabileceği ve akademik platformda bilgilerin paylaşılabileceği bir zemin hazırladığı için teşekkür ediyorum. Lisansüstü eğitim enstitümüzün Kurucu Müdürlüğünü yaptığım için Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün benim için ayrı bir yeri var. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak uygulamada birliktelik adına iyi bir yapıya büründüğümüzü söyleyebilirim. Enstitülerin tek çatı altında birleşmesi sonrasında yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin akademik anlamda yayın yapmalarını teşvik etmek amacıyla da üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Yönetmeliğinde de bir güncelleme yaparak bir yayın kriteri getirdik. Bu kriterin öğrencilerimizin bilimsel anlamda çalışma yapmayı öğrenmelerini sağlamak için önem taşıdığını düşünüyoruz. Kongrenin herkes için verimli geçmesini dilerim ” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. 

Açılış konuşmalarının ardından programa davetli konuşmacı olarak katılan İstanbul Arel Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Akdemir, “Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik Kariyer Alternatifleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. 

2 gün süren kongrede, TÜB Üyesi Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi lisanüstü öğrencileri, 17 farklı temada 75 sözlü bildiri ile 20 poster sunumu gerçekleştirdi.
Bu içerik 25.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 602 kez okundu.