TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TÜB) 20 VE 21. ALT KURUL VE ALT ÇALIŞMA GRUPLARI TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) birleştirilmiş 20 ve 21. Alt Kurul ve Alt Çalışma Grupları Toplantısı gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde, video konferans yöntemiyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantıya Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Aka, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Yanık, TÜB Genel Sekreteri ve Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras ile TÜB Alt Çalışma Gruplarında görevli akademisyen ve idari çalışanlar katıldı.

Toplantı, TÜB Dönem Başkanı Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı’nın konuşmasıyla başladı. Çakıcı, toplantının başarılı şekilde sonuçlanmasını diledi. Toplantıya ev sahipliği yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Trakya Üniversiteler Birliğinin Türkiye’deki en iyi üniversite birliği olduğunu belirterek, üniversitelerarası iş birliğine önemli bir örnek teşkil ettiğini söyledi. TÜB bünyesinde çok sayıda etkinlik düzenlendiğine dikkat çeken Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Aka, birliğin 2023 yılında da ülkeye ve bölgeye önemli katkı sağlayacak başarılı çalışmalara imza atacağına inandığını vurguladı.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ise Trakya Üniversiteler Birliğinin, üniversitelerarası iş birliğinin önemli aktörlerinden biri olduğunu söyleyerek “TÜB, ulusal ve bölgesel alanda gelişme ve kalkınmaya destek olmak amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Birliğe üye tüm üniversiteleri iş birliği ve katkıları ile her yıl çok sayıda ortak faaliyet ve etkinlik düzenleniyor. Ülkemizin kalkınma vizyonu ve hedefleri doğrultusunda geleceğimiz gençlerimize istihdam konusunda kamu ve özel sektörden işverenler ile bir araya gelme ve kariyerine yön verme fırsatı sunan en kapsamlı bölgesel kariyer fuarlarından ‘Trakya Kariyer’ fuarı, 21-22 Şubat tarihlerinde Trakya Üniversitesinde düzenlenecek. Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde ikincisi düzenlenecek bu tür organizasyonlar, TÜB üyesi üniversitelerin büyüme ve gelişmede oynayacağı rolü artırmaktadır.” dedi.

TÜB Genel Sekreteri Dr. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras da alt çalışma gruplarının çalışma usul ve esaslarıyla ilgili bilgiler vererek toplantının gündem maddelerini katılımcılarla paylaştı.

27 Alt Çalışma Grubu ile Hackathon Etkinlik Grubu’ndan toplam 300’e yakın katılımcı ile gerçekleştirilen toplantıda alt çalışma gruplardan gelen teklifler, bölgedeki kalkınmaya destek olacak çalışmalar ve 2023 yılında yapılacak akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.


Bu içerik 02.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 273 kez okundu.