TODOR KABLESHKOV TAŞIMACILIK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DANİELA TODOROVA’DAN ZİYARET

Bulgaristan Todor Kableshkov Taşımacılık Üniversitesi Rektörü Prof. Daniela Todorova ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Trakya Üniversitesi ve Todor Kableshkov Taşımacılık Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Lojistik Sempozyumu nedeniyle Edirne’de bulunan Bulgaristan Todor Kableshkov Taşımacılık Üniversitesi Rektörü Prof. Daniela Todorova ve Rektör Yardımcısı Karsimir Krystanov, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Edirne Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile sempozyum düzenleme kurulu üyeleri de hazır bulundu.

COVID-19 ve sonrasında yaşanılan süreçler nedeniyle ara verilmek zorunda kalınan uluslararası toplantılara lojistik gibi son derece önemli bir konu ile dönüş yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, söz konusu toplantının dost ve kardeş ülke Bulgaristan’dan bir üniversite ile düzenleniyor olmasının da oldukça değerli olduğunu söyledi. Türkiye ve Bulgaristan arasındaki konum ve strateji ortaklığının iki ülkeyi tüm dünyada benzersiz kıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “İki ülke arasında bu durum sempozyumumuzu daha değerli kılıyor. Dünyanın farklı noktalarından gelen bilim insanlarının sunacağı birbirinden değerli bildiriler ve katkılar ile sempozyumumuz, lojistik alanında önemli konuların konuşulduğu bir program olacak.” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ilk yardıma gelen ülkelerden birinin Bulgaristan olduğunu söyleyen Rektör Tabakoğlu “Bin yılı aşkın bir süredir beraber yaşıyoruz, ortak noktalarımız ve değerlerimiz var. Bu ortak noktaları ve iş birliğimizi yeni projeler ve çalışmalarla güçlendirmeliyiz.” diye konuştu.

Trakya Üniversitesinin imkân ve kabiliyetlerinden bahseden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Todor Kableshkov Taşımacılık Üniversitesi ile iş birliğinin önemli bir adımı olarak gördüğü 1. Uluslararası Lojistik Sempozyumu’nun düzenlemesinde emeği geçen Edirne Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler başta olmak üzere düzenleme kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Trakya Üniversitesinde gördükleri sıcak karşılama ve yakın iş birliğinden ötürü teşekkür eden Bulgaristan Todor Kableshkov Taşımacılık Üniversitesi Rektörü Prof. Daniela Todorova, küçük ama güçlü bağları olan bir üniversite olduklarını, bu sempozyumla yeni bağlar kurmak istediklerini ifade etti.

Trakya Üniversitesi ile ortak bir çalışma yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Prof. Daniela Todorova, bu sempozyumun yeni enerjileri biriktirmelerine ve yeni iş birliklerine kapı aralayacağına inandığını belirtti.

Ziyaret, hediye takdimi ile son buldu.


Bu içerik 23.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 363 kez okundu.