SAVUNMA SANAYİİ 101 EĞİTİM PROGRAMI

Öğrencilerin üniversite dışı kazanımlarının üniversiteler tarafından kredilendirilmesine imkân sağlayan Yükseköğretim Kurulu bu kapsamda yeni bir adım daha attı. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinin ilgili bölümleri ile Fen Fakültesinin ilgili bölümlerinde 1. veya 2. sınıfında öğrenim gören ve GNO’su 2,50 üzerinde olan öğrencilerimizin Savunma Sanayii Akademinin verdiği Savunma Sanayi 101 dersini alarak başarılı olmaları halinde söz konusu ders müfredatında yer alan üniversite alan dışı seçmeli ders yerine veya bölüm seçmeli derslerinden birinin yerine saydırabilecektir.

Savunma Sanayii’nin yapısı ve dinamiklerinin giriş seviyesinde ele alındığı bu program kapsamında aşağıdakiler sunulmaktadır;

1. Gücünü Sektörden Alan Eğitim İçeriği

2. Sektör Profesyonelleri ve Yöneticileri ile Etkileşim

3. Kariyer Planlamana Yardımcı Olacak Bilgi ve Tecrübe Aktarımı

4. SSB ve YÖK Onaylı Savunma Sanayii Sektöründe Geçerli Sertifika

5. Seçmeli Ders Olarak Aldığın Eğitimi Üniversitende Kredi Olarak Saydırma İmkanı

6. Savunma Sanayiinde İstihdam Sürecinde Avantaj

Eğitim programı ve eğitmenler için web sitesini ziyaret ediniz; https://savunma101.ssa.gov.tr/#

Başvuru Kriterleri:

* T.C. Vatandaşı olmak

* Üniversitemizin İlgili bölümlerinde* 1. veya 2. sınıfında öğrenim görüyor olmak.

* 2.50 ve üzeri Ağırlıklı Genel Not Ortalamasına Sahip Olmak

İlgili Bölümler

* Mühendislik Fakültesi-Bilgisayar Mühendisliği

* Mühendislik Fakültesi-Elektrik-Elektronik Mühendisliği

* Mühendislik Fakültesi-Makine Mühendisliği (1. Öğretim ve 2. Öğretim)

* Fen Fakültesi-Fizik

* Fen Fakültesi-Kimya

* Fen Fakültesi-Matematik

Başvuru Esnasında Sisteme Yüklenmesi Gereken Belgeler

* Vesikalık Fotoğraf

* Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

* Onaylı Not Belgesi (transkript) – pdf formatında ve okul tarafından onaylı olmalıdır.

* Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı Sonuç Belgesi

Başvuru esnasında yukarıda belirtilen belgelerin istenilen formatta sisteme yüklenmesi gerekmekte olup, söz konusu belgelerden herhangi birinin sisteme yüklenmemesi veya yanlış beyanda bulunulması halinde başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Derslerin Başlama-Bitiş Tarihi:

04.03.2024-14.06.2024

Program Başvuru Tarihi:

12 Şubat 2024- 22 Şubat 2024 Tarihleri arasında mesai bitimine kadar kabul edilecektir.

Program Başvuru Sonuçlarının Açıklanma Tarihi

29 Şubat 2024

Programa kabul kontenjanı 250 kişi ile sınırlıdır.

Dersler online (çevrimiçi) şekilde yapılacaktır.

Bu içerik 20.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 452 kez okundu.