SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE UYUM HAFTASI PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, bu yıl üniversiteye başlayan öğrenciler için kapsamlı bir oryantasyon programı düzenledi. Balkan Kongre Merkezi’nde açılışı gerçekleşen programda, 576 öğrenci fakülte ve bölümleri ile üniversitenin, akademik, sosyal ve kültürel imkânları hakkında bilgi sahibi oldular.

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından eğitim hayatına yeni başlayan öğrencilerin üniversite ve çevreye uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla “Uyum Haftası” programı düzenledi. “Üniversite Yaşamına Uyum Programı” olarak da bilinen tanışma ve bilgilendirme toplantısı, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde geniş bir katılım ve yoğun bir ilgiyle gerçekleşti.

Programa Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Necdet Süt, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Rıza Ferhat Karabulut, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastane) Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş ile dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

 Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, açılış dersi kapsamında yaptığı konuşmada öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Öğrencilerin, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde alacakları eğitimlerin ardından meslek sahibi bireyler olarak ülkemizin dört bir köşesinde sağlık hizmeti vereceğini ifade eden Prof. Dr. Sedat Üstündağ, bu süreçte çok değerli ve donanımlı akademisyenlerle en iyi şekilde yetişmeleri için çalışacaklarını ifade etti. Ulusal, uluslararası başarılar, akredite eğitim, patent, bilimsel yayıncılık, modern eğitim ve uygulama alanlarıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak öğrencilerine nitelikli eğitim imkânı sağladıklarını belirten Prof. Dr. Sedat Üstündağ “Fakültemizdeki eğitim sürecinde ve eğitim yaşamınız boyunca sizlerden beklentimiz öğrenmeyi canıgönülden istemeniz, akılcı yaklaşımı, etik ve bilimsel ilkeleri içselleştirmeniz, insan, vatan ve millet sevgisi ile dolu gençler olarak bu aziz milletin kazanımları ile sizlere sağlanan tüm imkânları dört yıllık eğitiminiz boyunca en verimli şekilde kullanmanızdır.” dedi.

Programda velilere de seslenen Prof. Dr. Sedat Üstündağ, büyük özveri ve emekle yetiştirdikleri evlatlarını kendilerine emanet ettikleri ve insanlığa kazandırdıkları için teşekkür ederek “Her koşulda meslek ilkelerine bağlı kalan, bilimsel ilke ve doğrular ışığında hareket eden ve önemlisi vicdan sahibi diyetisyenler, hemşireler, fizyoterapistler, odyologlar ve sağlık yöneticileri olarak yetiştirmek için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Gurur ve mutluluğunuzu, tüm hocalarımla birlikte paylaştığımızı ifade eder, şükranlarımı sunarım.” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu da Sağlık Bilimleri Fakültesinin çiçeği burnunda öğrencileri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, üniversite sınavlarında gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti. Trakya Üniversitesinin, 6 bini uluslararası olmak üzere 42 bin öğrencisi, 2.000’i akademik personel 5.000’e yakın çalışanı ile büyük bir aile olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu “Şu anda üniversitemizde 13 kampüs, 14 fakülte, 5 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 5 enstitü ve 39 araştırma merkezi ile bölgesine ve Balkanlar’a hizmet eden ülkemizin en büyük üniversite hastanelerinden biri bulunuyor. Eğitim, öğretim, araştırma, çevre bilinci ve toplumsal katkı süreçlerindeki başarımız ve kalite standartlarımızla pek çok ödül ve akreditasyon aldık. Balkanlar, müzecilik, bilimsel yayıncılık, sağlık, teknoloji, Ar-Ge, proje, patent ve çevre bilinci konusunda ihtisaslaşmış, eğitim konusunda her program için akreditasyon hedefi olan bir üniversiteye geldiniz. Yine öğrenci anketlerinde ‘üniversite okunacak şehirler arasında’ her zaman ilk 5 sırada yer alan, tarih ve medeniyet beşiği Edirne’de, geçmiş mirasla bütünleşen bir üniversitedesiniz. Sonuç olarak, ‘Hangi üniversitede okuyorsun?’ diye sorulduğunda, her yerde gururla adını söyleyebileceğiniz bir üniversitedesiniz. Sizleri gayretlerinizden ve başarılarınızdan ötürü kutluyorum. Gelecekte birer hemşire, odyolog, sağlık yöneticisi, diyetisyen, fizyoterapist ve ergoterapist olacaksınız. Ancak, yalnızca diplomanızı almak yetmez. Biz sizlerin etik değerleri bilen, bilimsel yaklaşımı özümsemiş, iletişimi güçlü, toplumsal değerlere saygılı, yenilikçi, araştırmacı, mesleki yetkinliğe ulaşmış ve sürekli kendisini geliştiren bireyler olarak mezun olmanızı istiyoruz. Bunun için sizlere sunulan tüm imkânların farkında olun ve o imkânlardan sonuna kadar yararlanın. Hepinize eğitim-öğretim yaşamınızda başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Güner tarafından okula yeni başlayan öğrencilere Edirne’yi tanıtan bir sunum yapıldı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Fakülte Sekreteri Ethem Herdem de Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Programın ikinci gününde Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesindeki programlar hakkında bölüm başkanlarından bilgiler alan öğrencilere ardından Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tanıtım Sunumu, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Tanıtım Sunumu gerçekleştirildi. Öğrenciler günün son programında Dr. Öğr. Üyesi Ülfiye Çelikalp ve Öğr. Gör. Cem Mısırlı’dan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi aldılar.


Bu içerik 28.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 551 kez okundu.