SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU YAŞANDI

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen törende öğrenciler, mezuniyet sevincini cübbe giyip kep fırlatarak yaşadı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Beslenme ve Diyetetik, Odyoloji, Sağlık Yönetimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümlerinden mezun olan öğrenciler, düzenlenen tören ile diplomalarına kavuştu. Diplomalarını hocalarının ellerinden alan öğrenciler, törenin sonunda hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Törende öğrencilerin yaşadığı mezuniyet heyecanına aileler de ortak oldu.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, okul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Saygı Duruşu, İstiklâl Marşı ve üniversite tanıtım filminin izlenmesinin ardından tören başladı.

Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren fakülte ve aynı zamanda Hemşirelik Bölümü birincisi Emine Çileli mezun olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek “4 yıl önce çıktığımız bu yolda birçok zorlukla karşılaştık, çok emek harcadık ve bugün burada bu başarımızı taçlandırıyoruz. Bizler hemşireler olarak sağlık hizmetleri içerisinde görevlerimizin farkındayız. Bu görevlerimizi layığıyla yerine getireceğimize söz veriyoruz. Meslek hayatımız boyunca bu 4 senelik eğitim boyunca öğrendiklerimiz ışığında mesleğimizi kusursuz bir şekilde yerine getireceğimize tüm kalbimle inanıyorum.” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ 4 yıllık zorlu bir süreci tamamlayarak mezuniyet belgesini almaya hak kazandıkları için mezun olan öğrencileri tebrik ederek “Fakültemizde bulunduğunuz bu süreçte deneyimli, donanımlı hocalarımız, üniversitemiz ve fakültemizin tüm imkânlarını kullanarak sizleri her koşulda bilimsel ilkeler ışığında hareket eden, insana ve sağlığına koşulsuz saygı gösteren, sağlık hizmeti almak için başvurmuş olan insanlarla empati kurabilen, bireysellikten uzak, meslektaşlarıyla ve sağlık hizmetlerinin diğer paydaşlarıyla dayanışma ve ekip ruhu içerisinde hareket eden, kendisine ve mesleğine saygısı olan, hiçbir koşulda dürüstlükten ayrılmayan ve en önemlisi vicdan sahibi hemşireler olarak yetiştirmek için elimizden gelen çabayı ortaya koyduk. İnanıyorum ki sizler bu 4 yıllık kazanımlarınızla bulunduğunuz her yerde mesleki bilgi, beceri ve davranışlarıyla takdir edilen meslek mensupları olacaksınız.” dedi.

Konuşmasında ailelere seslenen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ “En kıymetlilerinizi iyi birer hemşire olmaları için bizlere emanet etmiştiniz. Emin olun bu 4 yıllık sürecin her dakikasında bu büyük sorumluluğun bilinciyle hareket ettik. Bu büyük üniversitenin bütün imkânlarını onların en donanımlı ve özgüvenli mezunlar olarak yetişmesi için harcadık. Sizleri her daim onurlandıran insanlar olarak yaşamlarını sürdürecekler” diyerek öğrencilerin bugünlere gelmesindeki katkıları ve fedakârlıkları için ailelerine teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer mezunların gelecekte kendilerine, ailelerine ve ülkelerine karşı önemli sorumlulukları olduğu bilinciyle yapacakları birçok şey olduğunu vurgulayarak “Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Trakya Üniversitesini de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır.” dedi. Öğrencilerin ailelerini tebrik eden Zafer, “Değerli veliler şu anda büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz, bu ana gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mutlu günlerine eşlik etmek için buradasınız.” diyerek ailelerin, törendeki yerinin en az öğrenciler kadar değerli olduğunu ifade etti.

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan ve konuşmasına mezun öğrencilere tavsiyeler vererek başlayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Eğitim çok uzun bir yolculuk. Eğitiminiz belki de yeni başlıyor. Dünya inanılmaz bir hızla değişiyor, belki 10-20 yıl sonra mesleklerin de şekilleri değişecek. Bu değişimlere göre hareket edenler hayatta başarılı olacaklar” diyerek mezunların meslek hayatları boyunca her zaman kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Tören, dereceye giren ve mezun olan öğrencilere plaket ve diplomalarının verilmesinin ardından meslek andının okunması ve kep atma töreniyle sona erdi.

Bu içerik 06.06.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 622 kez okundu.