SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından yüksek lisans ve doktora programı öğrencilerine yönelik “Lisansüstü Öğrenci Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, lisansüstü öğrencilerine bilimsel destek sağlamak amacıyla “Lisansüstü Öğrenci Çalıştayı” düzenledi. Çalıştayda, Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü programlarında kalitenin ve verimin artırılmasına yönelik konular ele alındı.

Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda düzenlenen çalıştaya Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Necdet Süt, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Gülben Sayılan Özgün ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.

Çalıştay kapsamında Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Necdet Süt, lisansüstü öğrencilere Sağlık Bilimleri Enstitüsü hakkında bilgiler verdi. Enstitünün güncellenen web sayfasını tanıtan Prof. Dr. Necdet Süt, eğitim sürecinde öğrencilerin dikkat etmesi gereken konulara değindi.

Enstitünün misyon ve vizyonu doğrultusunda yapılan çalışma ve faaliyetlerin ele alındığı çalıştayda, hayata geçirilmesi planlanan “Lisansüstü Öğrenci Danışman Sözleşmesi” değerlendirildi. Öğrenciler, Lisansüstü Öğrenci Danışman Sözleşmesi konusunda düşünce ve önerilerini dile getirdi.

“Tez Öneri Formu” ve açılması planlanan “Tez Önerisi” dersi, çalıştay kapsamında ele alınan bir diğer konu oldu. Doç. Dr. Gülben Sayılan Özgün, Tez Yazım Kuralları hakkında bilgiler vererek, bu konuda öğrencilerin karşılaştıkları sorunları ve önerilerini dinledi.

Lisansüstü öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen çalıştay, İntihal Taraması ve Tez Çalışması Orijinallik Raporu hakkında bilgi paylaşımı ile devam etti. Çalıştay, tez çalışmalarını sürdüren öğrencilerin tezlerini geliştirecek önerilerin tartışılmasıyla sona erdi.


Bu içerik 24.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 354 kez okundu.