REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, YTB DAYANIŞMA YEMEĞİNDE TRAKYA ÜNİVERSİTESİNİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberinde Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) dayanışma yemeğinde Trakya Üniversitesinin uluslararası öğrencileri ile bir araya geldi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Edirne Koordinasyon Ofisi açılışı münasebetiyle Trakya Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrenciler ve çok sayıda protokol üyesinin katılımıyla bir dayanışma yemeği düzenlendi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Edirne Koordinasyon Ofisi açılışının ardından düzenlenen dayanışma yemeğine Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, YTB Başkanı Abdullah Eren, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, başkonsoloslar, YTB yetkilileri ile Yunanistan ve Bulgaristan başta olmak üzere Balkan ülkelerinden gelen STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Program kapsamında düzenlenen yemek etkinliğinde konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, Edirne’ye ofis açarak önemli bir eksikliği giderdiklerini ifade etti. Açılan ofisle Balkan coğrafyasına daha yakın olduklarını vurgulayan Abdullah Eren, “Balkanlara özel projelerimizi buradan koordine etmeye devam edeceğiz ve Edirne'deki uluslararası öğrencilerimize yönelik, kendi imkânlarıyla gelenler de dâhil uluslararası öğrenci akademileri yapacağız.” dedi.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, programda yaptığı konuşmada, Edirne’nin medeniyetimize payitahtlık yapmış, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı kadim bir kent olduğunu belirterek, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne ofisinin açılışından mutluluk duyduklarını kaydetti.

Trakya Üniversitesinde Batı Trakya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova, Karadağ ve Arnavutluk başta olmak üzere gönül coğrafyası Balkanlar’dan çok sayıda öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Vali H. Kürşat Kırbıyık “Her yıl inşallah bu sayı giderek de artacak, artıyor da. Bizler öğrencilerimizin bu şehirde olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu şehre de çok büyük katkılar sunduklarını değerlendiriyoruz. Burada öğrencilik hayatınız boyunca bu kadim şehirde dediğim gibi en iyi koşullarda ağırlayıp, en iyi koşullarda üniversitemizde eğitim verip, mezun olmanızı ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal da Edirne'nin Balkanlar için hala payitaht olduğunu söyledi.

Edirne'de YTB ofisinin açılmasının anlamlı olduğunu ifade eden Dr. Fatma Aksal, "Çok kıymetli öğrenci kardeşlerimize de yeni bir mekân, yeni bir ev kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üç Şerefeli Cami'nin gölgesinde, Fatih Sultan Mehmet Han'ın eğitim gördüğü medresenin yakınında inşallah daha büyük başarılara imza atarsınız." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök de YTB'nin Edirne'de bir ofis açmasını önemsediklerini belirtti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Edirne Koordinasyon Ofisi açılışına da katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada üniversite olarak gönül coğrafyasından gelen öğrencileri bağırlarına bastıklarını söyledi. Trakya Üniversitesi olarak Balkanlar başta olmak üzere farklı pek çok coğrafyadan uluslararası öğrencilere ev sahipliği yaptıklarını ve onları evlatları gibi gördüklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Balkanlar ve uluslararasılaşma gayesi ışığında öğrencilerimizle her fırsatta bir araya geliyor, onların ihtiyaç duydukları her alanda yanlarında oluyoruz. Sadece eğitim-öğretim süreci içerisinde değil, geldikleri andan itibaren ülkemize kolay adapte olmalarını sağlamak, yaşadıkları sorunları hızlıca aşmak, kaliteli eğitim-öğretim sürecinin ardından mezuniyet sonrası için hazırladığımız projelerle onları ülkelerine yetişmiş birer birey olarak uğurluyoruz. Öğrencilerimiz sadece bizim evlatlarımız değil aynı zamanda birer kültür ve ticaret ateşesi olarak de hizmet veriyorlar. Başta Balkanlar olmak üzere dünyanın neresine gidersek gidelim, Trakya Üniversitesi öğrencisi veya mezunu ile karşılaşıyoruz. Bu da bizleri gururlandırdığı gibi mutlu da ediyor.” dedi.

Trakya Üniversitesi ve YTB’nin ortak vizyon ve misyonları çerçevesinde önemli iş birliklerine imza attığını da dile getiren Rektör Tabakoğlu, yeni açılan koordinasyon ofisi ile bu iş birliklerinin daha da artacağına inandığını ifade etti.

Dayanışma yemeği, protokol üyeleri ve uluslararası öğrencilerin birlikte günün anısına fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.


Bu içerik 30.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 368 kez okundu.