REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, ULUSAL AKCİĞER SAĞLIĞI KONGRESİ 2023’E KATILDI

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye’nin en geniş katılımlı kongrelerinden biri olan ve bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Katılımlı Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresine (UASK-2023) katılarak oturum başkanlığı yaptı.

Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) tarafından düzenlenen ve 1.510 uzman hekimin katılımıyla akciğer sağlığı alanında ülkemizin en önemli kongrelerinden biri olan Uluslararası Katılımlı Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresinde bu yıl 44 bilimsel oturum gerçekleşti. Kongrede ayrıca beş atölye çalışması, 11 kurs ve üç asistan odası düzenlendi. Dört gün boyunca süren kongrede ayrıca, 30 sözlü bildirim oturumunda 216 bildiri, 12 poster bildiri oturumunda ise 273 poster katılımcılarla paylaşıldı.

Kongre hakkında düşüncelerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “1.510 katılımcısı ve 44 bilimsel oturumu ile bu dev kongre, deprem sonrasında hekimlere bir nebze de olsa moral oldu. Kurucuları arasından yer aldığım ASYOD’un düzenlediği kongrede bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. İmza attıkların bu organizasyondan ötürü ASYOD Yönetim Kurulunu ve kongre düzenleme kurulunu tebrik ederim.” dedi.

Akciğer sağlığı hakkında güncel gelişmelerin paylaşıldığı kongrede Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, genç meslektaşlarıyla bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.


Bu içerik 24.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 485 kez okundu.