REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, SAMSUN’DA DÜZENLENEN TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU REKTÖRLER KURULU VE YÖNETİM KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Rektörler Kurulu ve Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Rektörler Danışma Kurulu’nda görevli Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası’nın düzenlendiği Samsun’da, 19 Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde organize edilen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Rektörler Kurulu ve Yönetim Kurulu Toplantısı’na iştirak etti.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası 21 Eylül tarihinde başladı.

Dünya’da ilk defa Türkiye’de düzenlenen organizasyonun önemli paydaşlarından Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından da organizasyon kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Değerlendirme Toplantısı’na, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Rektörler Danışma Kurulu’nda yer alan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yanı sıra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, FISU Başkanı Leonz Eder ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ile birlikte organizatör kurumların yetkilileri ile katılımcı üniversitelerin temsilcileri katıldı.

Toplantı açılışında konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, uluslararası bir spor organizasyonuna Türkiye ve Samsun olarak ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, uluslararası düzeyde üniversiteler arası etkileşime önemli katkılar yapmasını bekledikleri etkinliğin, ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Ardından düşüncelerini aktaran FISU Başkanı Leonz Eder, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve uluslararası federasyonlarla birlikte önemli bir organizasyona imza attıklarını belirterek, görev alan üniversite rektörlerinin organizasyona çok büyük katkılar sağladığını dile getirdi. Organizasyona katılmaktan ve Türk üniversitelerin gösterdiği alakadan memnuniyet duyduğunu da ifade eden FISU Başkanı Leonz Eder, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası’nı dünya genelinde daha iyi düzenleyecek bir ülke olmadığını söyleyerek, Türkiye’nin yaptığı organizasyonlar ve kazandığı başarılarla bir spor ülkesi haline geldiğini ifade etti. TÜSF Başkanı Günay ayrıca, FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası’nda da “Sambo” hariç Türkiye’nin mücadele ettiği branşlarda en çok madalya elde eden ülkelerden biri olmasını umduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmalar sonrasında toplantı, katılımcı rektörler ile kurum yetkilileri ve temsilcilerinin fikir ve değerlendirmelerini paylaşmasıyla devam etti.

1982 yılında kurulan Trakya Üniversitesinin, 6 bini uluslararası öğrenci olmak üzere 42 bin öğrencisiyle bölgenin en eski ve köklü kurumu olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kurumun çalışmalarından bahsetti. Trakya Üniversitesinin, her alanda olduğu gibi spora verdiği önemi ulusal ve uluslararası başarılarla gösterdiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ülkemizi başarıyla temsil eden çok sayıda sporcu yetiştirdiklerini kaydetti. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun yürüttüğü başarılı çalışmalardan memnuniyet duyduğunu da sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya her zaman hazır olduklarını söyledi.

Toplantının ardından Rektör Ünal, misafir rektörler ve kurum yetkilileriyle birlikte OMÜ Konukevi’ndeki yemek programına katıldı.


Bu içerik 29.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 220 kez okundu.