REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NUN DA ARALARINDA OLDUĞU TÜSF REKTÖRLER DANIŞMA KURULU ÜYELERİ, ÜNİVERSİTELER DÖVÜŞ SPORLARI MÜSABAKALARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ilk defa Türkiye’de, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve görkemli bir açılışa sahne olan FISU Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası müsabakalarını büyük bir ilgiyle izledi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Rektörler Danışma Kurulu’nda yer alan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Samsun’da düzenlenen FISU Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası organizasyonuna katıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde organize edilen FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası, 21-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Türkiye’nin yanı sıra, dünyanın farklı ülkelerinden gelen sporcuları ağırlayan organizasyon, pek çok branşta farklı spor müsabakalarına ev sahipliği yaparken uluslararası çapta düzenlenen turnuvada 50 ülke ve 430 üniversiteden 769 sporcu yarışıyor. 

FISU müsabakalarına ev sahipliği yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ile Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’dan oluşan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Rektörler Danışma Kurulu, World Cup Combat Sports 2022 kapsamında gerçekleşen FISU müsabakalarını yakından takip etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda gerçekleştirilen Wushu Sanda müsabakalarında altı yarı final heyecanı yaşandı. Müsabakaları yakından takip eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun da aralarında olduğu Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Rektörler Danışma Kurulu üyeleri, organizasyonun ülkemiz ve Samsun için önemine değinerek sporculara başarılar diledi.


Bu içerik 29.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 211 kez okundu.