REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, FISU ÜNİVERSİTELER DÖVÜŞ SPORLARI KUPASI AÇILIŞI’NA KATILDI

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası Açılış Töreni’ne katıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde organize edilen FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası, 21-30 Eylül tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştiriliyor.

İlk defa Türkiye’de ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen FISU Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası’nın açılışı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde görkemli bir törenle gerçekleşti.

50 ülke 430 üniversite ve 769 sporcunun katıldığı FISU Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası Açılış Töreni’ne Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Burdur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Dünya Üniversite Sporları (FISU) Başkan Vekili Leonz Eder, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, sporcular, antrenörler ve öğrenciler katıldı.

Program katılımcı üniversitelerin temsilci sporcularının geçiş töreniyle başladı. Dünya kupasına katılan ülke ve üniversite temsilcilerinin geçiş töreni gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin yaşandığı geçiş töreninin ardından programda protokol konuşmaları yapıldı.

Açılış seremonisine rektörlerin katılmasından memnuniyet duyduğunu belirten Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Öğrencisinin yanında rektörünün görüldüğü bu resim bütün branşlarıyla sporun, birimlerin ya da öğrencilerin kişisel çaba ve hobisi olma dışında bir mecraya taşındığını göstermekte, böylece sporun daha sağlıklı ve güçlü, özgüveni yüksek, beceri ve yetkinlikleriyle toplumuna katkı sunan bir nesil yetiştirmede güçlü bir araç olarak tanımlandığı görülmektedir. Bu farkındalık ülkemizin uluslararası arenada daha görünür olmasına vesile olacak bireylerinin aidiyet bilincinin güçlenmesine ve müsabakalarda ülkemizin daha güçlü temsiline imkân sağlayacaktır. Kişilik gelişiminden uluslararası iletişime, küskünlüklerden, kavgadan ve daha da önemlisi savaştan, küresel barışa ve dayanışmaya sevk edilebilecek on günlük bir argüman olan bu etkinliğin Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesinde yapılmasından son derece mutluyuz. Ev sahibi olarak hepinizi saygıyla tekrar tekrar selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Organizasyonun Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve OMÜ iş birliğiyle gerçekleştiğini de ifade eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, organizasyona katılan tüm sporculara başarılar dileyerek hayırlı olması dileğinde bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir konuşmasında Üniversitelerarası Dövüş Sporları Kupa Şampiyonası’nın Samsun’da yapılmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’na ve OMÜ Üniversitesine teşekkürlerini iletti.

Açılış seremonisinde konuşan Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay da müsabakaların ülkemize, insanlığa ve dünya barışına katkı sağlaması temennisinde bulunarak, organizasyona katkı sunan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sporcular adına Muzaffer Tarık Afacan, Teknik Sorumlular ve Hakemler adına Zehra Yardımcıoğlu, yemin etmeleri için sahneye davet edildi. Yemin törenin ardından seremoni, Alagöz Kültür ve Sanatın hazırladığı ‘’Kardeşlik Destanı’’ isimli gösteri ile sona erdi.


Bu içerik 28.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 208 kez okundu.