Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından, 17 Aralık Perşembe günü düzenlenen “4. Uluslararası Öğrenciler Kültür ve Sanat Yarışması”nın ödül törenine katıldı. Türkiye’nin 75 şehrinden 68 dernek ve gönüllülerin katılımıyla büyük bir sivil toplum hareketi olan UDEF koordinasyonunda, Türkiye’deki uluslararası öğrencilerin kendilerini kültür ve sanat alanlarında ifade etmeleri amacıyla düzenlenen etkinlik, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Eyüpsultan Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. UDEF tarafından geleneksel hale getirilerek "Birlik" temasıyla kısa film, resim ve fotoğraf kategorilerinde bu yıl 4.’sü düzenlenen yarışmanın ödül töreni, UDEF’in sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Törene Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İsrafil Kışla, UDEF Başkanı Dr. Mehmet Ali Bolat, Trakya Teknopark Uluslararası İşbirlikleri Koordinatörü ve UDEF Kurumsal İletişim İstanbul Koordinatörü Necati İşbilen, UDEF yetkilileri, yarışma jürisini oluşturan sanatçılar uluslararası öğrenciler katıldı. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve Eyüp Sultan Belediye Başkanı Deniz Köken de törene video mesajla katılan isimler oldu. Uluslararası öğrencilere seslenen konuşmacılar, verdikleri mesajlarda Türkiye’nin yükseköğretimde önemli bir güç haline geldiğini belirterek, uluslararası öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.
UDEF Başkanı Dr. Mehmet Ali Bolat: "Sevgi ve Kardeşlik Hukukuyla Çalışmaya Özen Gösteriyoruz"
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ödül töreninin açılışında konuşan UDEF Başkanı Dr. Mehmet Ali Bolat, “UDEF, Türkiye içinde 68 dernek, gönüllüler ve 82 ülkede bağlantılı olduğu kurum ve kuruluşlarla bu alanda çalışan çok büyük bir sivil toplum örgütü. Bugün dünyanın dört bir tarafından cennet vatanımıza gelen ve sayıları 200 bini bulan uluslararası öğrenci var. UDEF olarak ülkemizi tercih eden bu kardeşlerimize ev sahipliği yapmayı ve onların nitelikli bireyler olarak ülkelerine dönmelerine katkı sağlamayı en önemli misyon olarak görüyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarda uluslararası öğrencilerimizle birlik ve beraberlik ruhu, aynı zamanda sevgi ve kardeşlik hukukuyla çalışmaya önem gösteriyoruz. Bu yılki yarışmamızın teması da bunun en güzel örneği. UDEF olarak çok iyi biliyoruz ki birbirimizi tanıdıkça seveceğiz ve anlayacağız. Biz barışın, dostluğun ve hoşgörünün hâkim olduğu ortak bir coğrafyanın çocuklarıyız. Çeşitliliğimizin zenginliğimiz olduğunu bilerek ‘Biz Bir Milletiz’ diyoruz ve bu inancı da kararlılıkla taşımaya devam edeceğiz.” dedi.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: “Sizlerin Başarısı Hepimizin Başarısı, Bizler Sizlerle Güçlüyüz”
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin 5 bini uluslararası öğrenci olmam üzere toplam 43 bin öğrencisiyle Balkanlar ve bölgenin en büyük eğitim üssü olduğunu söyleyerek, YÖK’ün yükseköğretimde uluslararasılaşma politikaları bağlamında belirlediği hedefleri yakından takip ettiklerini ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdürdüklerini ifade etti. Trakya Üniversitesi’nin, yükseköğretimde bir cazibe merkezi olma yolunda önemli bir ilerleme kaydederek güçlendiğine vurgu yapan ve Türkiye’de en çok Balkanlı öğrencinin öğrenim gördüğü eğitim kurumu olduklarını dile getiren Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Buradaki emeklerin ne kadar kıymetli olduğunu biliyorum, görüyorum ve UDEF’i başarılarından dolayı kutluyorum. Uluslararası öğrenci yetiştirmek bir ağaç yetiştirmeye benzer. Bir bambu toprağa ekiliyor, sulanıyor, gübreleniyor fakat ilk yıl bir şey yok, iki, üç, dört ve beşinci yılda da bir şey yok. Derken 6. yılda haftalar içerisinde 40 metre uzunluğunda, 100 yıldan fazla yaşayacak bir ağacınız oluyor. Yaydan hedefe doğru atılan bir ok düşünün. Başlangıçta biraz zorlanıyorsunuz ancak bir milim dahi oku daha fazla gerebilirseniz okunuzu hedefin 100 metre daha ilerisine fırlatabiliyorsunuz. Hayat bizi bazı zorluklarla geri çekiyorsa daha büyük bir menzile ulaştıracağı içindir. Bugün sizler de tohumunuzu ekiyor, yayınızı geriyor, geleceğinizi güçlendirmeye yönelik hazırlıklar yapıyorsunuz. Uzun ve bir o kadar da aydınlık menzillere gideceksiniz. İnşallah yarınlarımız sizlerle çok daha güzel olacak. Sizinle dünden daha güçlüyüz, daha gururlu ve onurluyuz. Sizlerin başarısı hepimizin başarısı, Türkiye’nin başarısı. Her biriniz dünyanın farklı noktalarından buralara geliyor, buranın suyunu içiyor, havasını teneffüs ediyor ve bu ülkede yaşıyorsunuz. Bundan daha güzel üniversite olabilir mi, en büyük üniversite budur. Hepinizi gönülden kutluyorum. Her alanda sizlerin yanında olmaya ve tüm imkânlarımızla sizleri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İsrafil Kışla: “İçinizden Çıkan Cevherler Toplumları Dönüştürecek”
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İsrafil Kışla ise milletlerin, toplumların inşasında söz sahibi olacak gençleri ideal bir şekilde yetiştirmenin en önemli amaçları ve öncelikleri olduğunu söyledi. Bugünün gençlerinin yarınların umutları ve ülkelerin geleceği olduğunu ifade eden İsrafil Kışla “Ülkemize gelip derdiyle hemhal olmadığımız, gönül coğrafyasına dokunmadığımız bir kardeşimiz var mı diye düşünüyor, ülke olarak bu duyarlılık ve özveri ile hareket ediyoruz. Ülkelerin, milletlerin ve toplumların geleceği bizler için her zaman en önemli amaç ve öncelik olmuştur. Toplum ve millet için yaşamak bizler için her şeyin önünde ve ötesinde. Başarılarınız, hedefleriniz bizler için çok değerli. Her biriniz bizim için ayrı bir dünya ayrı birer geleceksiniz. Bir genç, bir ülkenin kaderini belirleyen, yolunu aydınlatan ve toplumun yapısını değiştiren en önemli mücevherdir. Bu yarışmalar, içinizdeki cevherin dışarıya çıkmasına, yarın toplumların gelişip dönüşmesine katkı sağlayacak. İlerleme, gelişme ve büyüme işte o zaman hepimizi bulacaktır. Bir ve beraber olarak geleceğin barış, huzur, esenlik ve adalet dolu dünyasını birlikte tesis edeceğiz. Güçlülerin haklı olduğu değil, haklıların güçlü olduğu bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğiz.” dedi.
Program kısa film, fotoğraf ve resim alanında dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle devam ederken, uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu tarafından üç farklı kategoride düzenlenen yarışma kapsamında alanında uzman kişilerden oluşan jüri üyeleri tarafından seçilen eserler programda izleyicilerle paylaşıldı. Yarışmaya 23 kısa film, 40 resim, 56 fotoğraf alanında olmak üzere 37 ülkeden toplam 119 başvuru gerçekleşti. Ödül töreninde, yarışmanın resim kategorisindeki birincilik ve üçüncülük ödüllerinin sahipleri Endonezyalı Tri Ahmad Djabalul Lael ve Moğolistanlı Nursaulye Muratbyek olurken, uluslararası öğrenciler ödüllerini Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun elinden aldı. Törende ayrıca UDEF Başkanı Dr. Mehmet Ali Bolat, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na “Biz Bir Milletiz” yazılı bir tablo hediye etti. Tören, günün anısına fotoğraf çekilmesiyle son buldu.
Bu içerik 23.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 410 kez okundu.