RAMAZAN AYINDA SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İMARET MÜZESİNDE YEMEK DAĞITMA GELENEĞİ DEVAM ETTİRİLİYOR

Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi İmaret Müzesinde, Ramazan ayında imaret geleneği devam ettiriliyor.

Birlik beraberlik bolluk ve rahmet ayı olarak ifade edilen Ramazan ayında Trakya Üniversitesi ve Türk Kızılayı tarafından Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi İmaret Müzesinde organize edilen iftar yemeğine vatandaşlar yoğun katılım sağlıyor.

Osmanlı döneminde şehir dışından gelenlere, yolculara, yoksul ve düşkünlere yardım amacıyla yapılan imaretlerin bu önemli misyonunu devam ettirmek ve bu geleneği yaşatıp yeni nesillere aktarmak için Trakya Üniversitesi İmaret Müzesinde, Ramazan boyunca iftar saatinde yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Maneviyatı ve kültürel bağları pekiştiren, insanlar arasında birlik duygusu yaratan Ramazan ayı boyunca vatandaşlar hem iftarlarını birlik beraberlik içerisinde yapma hem de Sultan II Bayezid İmareti kubbesinin altında maneviyatı yaşama şansı buluyorlar.

Bu içerik 29.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 224 kez okundu.