PROF. DR. TODOR TANEV, “STRATEJİK MUCİZELER NEDEN GERÇEKLEŞİR?” SORUSUNUN YANITINI AKADEMİSYENLER VE ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Erasmus+ Personel Hareketliliği Seminerlerinin ilkinde Sofya Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Bulgaristan eski Eğitim ve Bilim Bakanı Prof. Dr. Todor Tanev konuşmacı olarak yer aldı.

“Stratejik Mucizeler Neden Gerçekleşir? Devlet ve Yerel Yönetimlerde, Siyasette ve Uluslararası İlişkilerde Stratejik Düşünce ve Eylemin Temel İlkeleri” başlıklı bir konuşma yapan Tanev, sözlerine Ramazan ayının gelişini kutlayarak başladı. Stratejinin ülkelerin gelecekleri üzerindeki belirleyiciliğine değinen Prof. Dr. Todor Tanev, bir ülkenin ulusal ve uluslararası alanda iyi noktaya ulaşabilmesinin, geçmişte yaşananları dikkate alarak geleceğe yönelik stratejik planlar yapmaları ile mümkün olacağını söyledi. Tanev, Almanya, Güney Kore ve İrlanda örneklerini vererek, bu ülkelerin stratejik hamleler sayesinde geçmişlerindeki yoksulluk ve geri kalmışlıklarından sıyrılarak dünyanın en iyileri arasına girdiklerini vurguladı.

Tanev, çökmekte olan Osmanlı Devletinden yeni bir Türkiye Cumhuriyeti doğmasına önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk’ün de stratejik hamlelerde bulunarak adeta bir mucizeye imza attığını söyledi. Ayrıca Çanakkale Zaferinin Türkiye tarihindeki önemine değinen Tanev, Çanakkale’ye bir ziyaret gerçekleştireceği bilgisini paylaştı.

Prof. Dr. Todor Tanev, seminer sonrası Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Tabakoğlu, görüşmede Edirne ve Trakya Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Karşılıklı işbirliklerinin de görüşüldüğü ziyarette Tanev, göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Bu içerik 21.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 209 kez okundu.