PROF. DR. FATİH ÖZÇELİK KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü öğretim üyesiyken geçirdiği hastalık sonucu yaşamını yitiren Prof. Dr. Fatih Özçelik’in adının verildiği kütüphane, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, Prof. Dr. Fatih Özçelik’in eşi Uzm. Dr. Emine Özçelik, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile açıldı.

Prof. Dr. Fatih Özçelik’in kitaplarının da ailesi tarafından bağışlandığı kütüphanenin açılışında konuşan Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, “Fatih Hoca, hem Kardiyoloji Bölümü, hem de Trakya Üniversitesi’nin en önemli hocalarından biriydi. Uzun süre hastalıkla mücadele etti. Kendisini maalesef kaybettik. Ancak O, her zaman hafızalarımızda olacak. Hocamız, öğrencileri çok severdi ve bu odada öğrencilerle sürekli pratik yapardı. Yani belki de klinikte çalıştığı zamanın çoğunu bu odada geçirirdi. Biz de Kardiyoloji Ana Bilim Dalı olarak, bu odayı O’nun adını taşıyan bir kütüphane haline getirip ismini yaşatmak istedik.” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, Prof. Dr. Fatih Özçelik’in hem öğrenciler, hem de öğretim üyeleri tarafından sevilen, sayılan biri olduğunu söyleyerek, kişilik özelliklerinin özenilecek boyutta olduğunu dile getirdi. Fatih Özçelik’in asistanlık yıllarından itibaren öğrencilere ders vermeye başladığını ve o yıllardan itibaren de devamlı eğitim hayatının içerisinde yer aldığını belirtti. Bu nedenle Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nın, O’nun adına bir kütüphane kurmakla çok doğru bir adım atmış olduğunu dile getirdi.

Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, “Fatih hocamız, abimiz… Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nda büyük emekleri var. Bu vefa örneği için Ana Bilim Dalı’nın öğretim üyelerine teşekkür ediyorum. Fatih abimizin adı hastanemizde hep yaşayacak. Ruhu şad olsun.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Fatih Özçelik’in Trakya Üniversitesi’nin çok önemli isimlerinden biri olduğunu; öğrencileri ve hastaları tarafından her zaman sevilen ve sayılan müstesna bir kişi olduğunu vurguladı. Uzun yıllar beraber çalıştıkları bir dostu, bir ağabeyi kaybetmenin acısı içinde olduklarını dile getiren Tabakoğlu, “Şüphesiz ki, her ölüm erken… Ancak O’nu gerçekten çok erken kaybettik” dedi. Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nın kuruluşunda büyük emekleri olan Fatih Özçelik’in çalışma arkadaşları tarafından unutulmaması ve O’na karşı gösterdikleri vefanın takdire değer olduğunu belirtti.

Emine Özçelik ise Trakya Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’na teşekkür ederek başladığı konuşmasında, eşinin adının kütüphanede yaşayacak olmasından duydukları memnuniyeti ifade etti. “Ben Fatih’in kitaplarını da getirdim, fotoğraflarını da istedi Servet Hoca, onları da getirdim. Evde hatıra kalan şeyleri zaten kullanmayacaktık. Ama şimdi biliyorum ki, burada devamlı canlı kalacak. Hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Açılış töreni, kurdele kesilmesi ve ardından kütüphanenin gezilmesiyle son buldu.

Bu içerik 03.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 492 kez okundu.