PROF. DR. AYLİN GÜRBÜZ, “19 MUCİZESİ VE ATATÜRK” SERGİSİNE ESERLERİ İLE KATKIDA BULUNDU

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Gürbüz ile farklı üniversitelerden akademisyenler ve sanatçıların eserlerinin yer aldığı “19 Mucizesi ve Atatürk” isimli resim sergisi, sanatseverler ile buluştu.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Gürbüz, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Akdora Sanat Galerisi ev sahipliğinde düzenlenen “19 Mucizesi ve Atatürk” sergisine, eserleri ile katkıda bulundu.

Küratörlüğünü ressam Ebru Coşkun’un yaptığı sergi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında önemli olan çeşitli tarih ve sayılardan yola çıkarak hazırlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na özel olarak düzenlenen sergi, Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs 1919’dan hareketle 19x19 cm boyutlarındaki tuvaller ile Atatürk’ün doğum yılı olan 18(81) düşünülerek 81 eser ve yine ardından ebediyete intikal ettiği 19(38) yılından yola çıkılarak 38 sanatçının katılımı ile hazırlandı.

Sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Aylin Gürbüz, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda önemli bir yeri olduğunu belirterek, geleceğin teminatı gençlerin bayramı olarak kutlanan bugünü bir sanat etkinliği ile perçinlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Projeye iki ayrı eserle katılan Prof. Dr. Aylin Gürbüz’ün eserlerinde yer verdiği karga imgesi bireyi temsil etmekte ve son çalışmalarında filozoflar olarak yorumlanmaktadır.

Bu içerik 23.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 174 kez okundu.