PROF. DR. ASEN ZLATAROV ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN TRAKYA ÜNİVERSİTESİNE ANLAMLI ZİYARET

Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hristo Stoyanov Bozov, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Irena Georgieva Markovska, Prof. Dr. Sevdalina Hristova Turmanova, Doç. Dr. Svetlana Dimitrova Jeleva ve Krasimir Dimitrov Georgiev ile Ulusal ve Uluslararası İlişkiler ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Stoyanka Petkova Georgieva, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hyusein Tursunov Yemendzhiev ve Çevirmen Shenay Sunay Sadak Afili’den oluşan heyet Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Kurumsal İletişim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alperen Karapınar, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinden Öğr. Gör. Nurgül Sarsılmaz ve Öğr. Gör. Burcu Ören Özen ile Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezinden Öğr. Gör. Yağmur Dublen Göksu hazır bulundu. Ziyarette iki kurum arasında yapılabilecek iş birlikleri görüşüldü.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeni atanan Prof. Dr. Hristo Stoyanov Bozov’u tebrik ederek başladığı konuşmasında iki üniversite arasında geçmişten günümüze kadar pek çok ikili anlaşma gerçekleştirildiğini ve bu anlamda çok güçlü bağlarının bulunduğunun altını çizdi. Yapılabilecek iş birlikleri konusunda fikir vermesi amacıyla Trakya Üniversitesinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Tabakoğlu, Edirne, Trakya Üniversitesi, Tıp Fakültesi Hastanesi ve Balkan Üniversiteler Birliği ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Trakya Üniversitesi olarak güçlü olduğumuz noktalarda Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesine destek olmak isteriz. İki köklü üniversitenin çok eskilere dayanan ikili ilişkileri bulunuyor. Her iki üniversitesi de Balkan Üniversiteler Birliğinin kurucu 17 üniversitesi arasında yer alıyor. Bu anlamda Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi geçmişten beri her daim temasta bulunduğumuz bir üniversite. İki üniversite arasındaki en güzel iş birliği örneği ise paydaşları arasında bulundukları 3.3 milyonluk bütçeli Mavi Büyüme projesidir. Bugün burada bir araya gelmemizdeki en önemli sebeplerden birisi de büyük bir uyum içerisinde sonlandırdığımız bu büyük proje gibi yine uyum içerisinde çalışacağımız yeni projeleri hayata geçirmektir.” diyerek Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hristo Stoyanov Bozov başta olmak üzere Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi heyetine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. 

Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hristo Stoyanov Bozov, Trakya Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Trakya Üniversitesine verdiğimiz değerden dolayı bugün üniversitemizin tüm yönetim kadrosu ile buraya geldik.” dedi. Rektör Bozov, Balkan Üniversiteler Birliği başta olmak üzere, Trakya Üniversitesi ile önemli iş birlikleri gerçekleştirdiklerini belirterek, “Geçmişten aldığımız güç ile geleceğe yönelik önemli iş birlikleri gerçekleştirebiliriz.” dedi. Rektör Bozov, Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi hakkında bilgi paylaşarak devam ettiği konuşmasında misafirperverliğinden dolayı Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.

Ziyarette, iki üniversite arasında öğrenci ve akademisyen değişimi; sağlık, yapay zeka, siber güvenlik, çevre ve temiz teknoloji konularında ortak projeler üretilmesi ve Avrupa Birliği Projesi veya Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği projelerinden faydalanılması, ortak sempozyum düzenlenmesi ve bir bülten çıkarılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Bu içerik 01.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 174 kez okundu.