MARMARA BÖLGESİNİN ÜNİVERSİTE HASTANELERİ, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE EDİRNE’DE BULUŞTU

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, üniversite hastanelerinin sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere “Kamu Kurumları ve Üniversite Hastaneleri Sorunları Buluşması” gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Devlet Malzeme Ofisi ile Trakya Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC), Balıkesir Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini bir araya getiren toplantıda, üniversite hastanelerinin durumu ve sorunların çözümüne ilişkin atılabilecek adımlar görüşüldü.

Programa Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm Özkan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Sıvacı, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Mücahit Özdemir ile rektör yardımcıları, üniversite hastaneleri başhekimleri, hastane müdürleri, daire başkanları ve yetkililer katıldı.

Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda mini müzik dinletisi ile başlayan programda açılış konuşması yapan Trakya Üniversitesi Rektörü ve Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin çalışmalarından bahsetti. Trakya Üniversitesi Hastanesinin bölgenin en büyük sağlık üssü olduğunu ifade eden Rektör Tabakoğlu, “Üniversite hastanelerinin sorunlarının konuşulacağı ve çözüm önerileri aranacağı bu toplantının gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere ve değerli misafirlerimize teşekkür ederim. Bugün Edirne’de, Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdür Yardımcımız Celalettin Sıvacı ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürümüz Mücahit Özdemir başta olmak üzere, çok değerli paydaşlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Toplantının, üniversite hastanelerinin yaşadığı sorunların çözümü ve hizmet kalitesinin daha da artırılması konusunda çok faydalı olacağına inanıyoruz.” dedi.

Rektör Tabakoğlu’nun açılış konuşması ve sunumunun ardından bir sunum gerçekleştiren İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü ve Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nuri Aydın, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetlerinden bahsetti. Üniversite hastanelerinin sorunları ve çözüm önerilerine dair yetkililerle yaptıkları görüşmelerden ve geri dönüşlerden yola çıkarak 36 maddelik bir öneri paketi oluşturduklarını söyleyen Prof. Dr. Nuri Aydın, sorunları ve sorunların çözümüne yönelik önerileri katılımcılarla paylaştı. Üniversite hastanelerinin uzun yıllardır devam eden birçok sorununun çözüme kavuşturulduğunu söyleyen Prof. Dr. Nuri Aydın; mali ve idari açıdan yapılacak daha çok iş olduğuna dikkat çekti.

Güncel ve çözüm odaklı bilgiler içeren çalışmalarından ötürü Prof. Dr. Nuri Aydın başkanlığındaki Üniversite Hastaneleri Birliği Derneğine ve ev sahipliklerinden ötürü Trakya Üniversitesi yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Sıvacı, üniversite hastanelerinin mali, idari ve sistemsel sorunları ve bu sorunlara çözüm önerilerini paylaştı. Bugüne kadar üniversite hastanelerine 75 milyar liralık bir kaynak aktarıldığını söyleyen Sıvacı, kalıcı çözüm noktasında yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Programın öğleden sonraki oturumunda bir sunum yapan Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürü Mücahit Özdemir, DMO’nun kurumsal yapısı ve çalışma alanlarından bahsetti. DMO ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen Sağlık Market uygulaması ile büyük kamu yararı sağladıklarını ifade eden Genel Müdür Mücahit Özdemir, bu protokolün üniversite hastaneleriyle de genişletildiğini söyledi. Sağlık Market uygulamasının kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşlar ve tedarikçiler olmak üzere tüm taraflara sağladığı fayda ve avantajları katılımcılarla paylaşan Mücahit Özdemir, uygulama kapsamında sağlanan ürün ve sisteme kayıtlı tedarikçiler hakkında sayısal bilgiler paylaştı. Pandemi nedeniyle tüm dünyada bozulan tedarik zincirinin etkilerini en aza indirmek için çeşitli önlemler aldıklarını söyleyen DMO Genel Müdürü Mücahit Özdemir, Sağlık Market uygulamasının sürekli iyileştirme ve geliştirme çalışmaları kapsamında üniversite hastanelerinin geri dönüşlerini önemsediklerini ifade ederek sunumunu sonlandırdı.

Katılımcıların soru ve katkıları ile zenginleşen, karşılıklı önerilerin paylaşıldığı program, Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi, Doğa Tarihi Müzesi ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık ve İmaret Müzeleri gezisi ile sona erdi.

Bu içerik 22.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 507 kez okundu.