KURUM İÇİ BİRİM KÜTÜPHANELERİ KATALOGLAMA EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Kurum İçi Birim Kütüphaneleri Kataloglama Eğitimi” gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, üniversite birimlerinde yer alan kütüphanelerde kataloglama süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için kurum içi eğitim düzenledi.

Trakya Üniversitesi birimlerinde yer alan kütüphanelerdeki mevcut materyallerin (kitap, dergi vs.) katalog kayıtlarının sağlıklı bir şekilde yapılarak standartlara uygun olarak düzenlenmesi ile ilgili gerçekleştirilen eğitimde kitap katalog ve süreli yayın girişi, üye kaydı ve ödünç işlemleri hakkında bilgiler paylaşıldı.

Üniversite birimlerindeki kütüphanelerin kaynaklarını sınıflandırmak ve düzenlemek amaçlarına yönelik olarak gerçekleştirilen eğitime Kütüphaneci Esra Varol konuşmacı olarak katıldı.

Kütüphanelerde görevli personelin katılımıyla interaktif olarak gerçekleşen eğitimde, kullanıcılar da kütüphane sistemine kitap kaydederek anlatılan bilgileri uygulama imkânı buldu. Eğitime, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Havsa MYO, İpsala MYO, Edirne Teknik Bilimler MYO, Arda MYO ve Devlet Konservatuvarı kütüphanelerinde görevli personel katıldı.


Bu içerik 16.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 405 kez okundu.