KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI NADİR ALPASLAN’IN KATILDIĞI SAROS KÖRFEZİ TURİZM TOPLANTISI’NA PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU DA İŞTİRAK ETTİ

Bir dizi programa katılmak üzere Keşan’a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katıldığı Saros Körfezi Turizm Toplantısı’na Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da iştirak etti.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Edirne AK Parti Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Dr. Fatma Aksal ve protokol tarafından karşılanan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın ilk durağı yenileme çalışmalarının sürdüğü Keşan Kent Müzesi oldu. Buradan Hersekzade Ahmet Paşa Camii’ne geçen Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Keşan Kent Müzesi ve Hersekzade Ahmet Paşa Camii’ndeki incelemelerin ardından Saros Körfezi Turizm Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Nadir Alparslan’a Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Edirne AK Parti Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Dr. Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Vali Yardımcıları Ali Uysal ve Eyyüp Batuhan Ciğerci, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Naim Tavlı, ilgili kurum müdürleri, Saros Körfezi turizm işletmecileri ve iş insanları eşlik etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk’ün “Saroz Körfezi’nin Turizm Potansiyeli” konulu sunumu ile başlayan toplantıda Alan Başkanlığı Modeli, İbrice Limanı ve Dalış Merkezleri Turizm Projesi ile Yayla Barınağı ve Sahil Tahribat Sorunu Çözüm Projesi konuları görüşüldü.

Programda, kamu ve özel sektör iş birliği ile Keşan kültür ve turizm hayatına dair önemli konuların konuşulduğunu ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Keşan, dünyanın en özel körfezlerinden birine ev sahipliği yapmasının yanı sıra tarihî ve kültürel olarak da önemli bir yer. Deniz turizminin yanı sıra kültür ve diğer alternatif turizm imkânlarına sahip olan Keşan’ın potansiyelini harekete geçirmeliyiz. Trakya Üniversitesi olarak geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz Her Yönüyle Keşan Sempozyumu’nda da temel hedefimiz buydu. Keşan’ı ve dolayısıyla şehrimizi ve bölgemizi ileriye taşıyacak projelere Trakya Üniversitesi olarak katkı sağlamaya hazırız. Bakan Yardımcımız Nadir Alparslan’a ve Valimiz H. Kürşat Kırbıyık’a teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Bu içerik 30.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 162 kez okundu.