KÜÇÜK RESSAMLARDAN ÇOCUK GÖZÜYLE PORTRELER SERGİSİ

Edirne ve Trakya Üniversitesi yöneticileri ile akademisyenlerinin portrelerinin, Sezai Irmak Art Academy öğrencileri tarafından yorumlandığı “Çocuk Gözüyle Portreler” adlı sergi, izleyici ile buluştu.

Sezai Irmak Art Academy öğrencilerinin, Trakya Üniversitesi ve Edirne’nin bazı yöneticileri ile Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerini resmettiği çalışmaların yer aldığı “Çocuk Gözüyle Portreler” sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açıldı. Küçük ressamların kendi hayal güçlerinden yararlanarak yeniden yorumladığı eserlerin yer aldığı sergiye ilgi yoğun oldu. Sergide eserleri sergilenen küçük ressamların mutluluğu gözlerinden okundu.

Çocukların, portre fotoğraflardan ilham alarak çizdikleri eserler arasında Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak gibi isimler ile Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ve idarecilerinin resimleri yer alıyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi girişindeki fuaye alanında düzenlenen serginin açılışına Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, geleceğin sanatçısı küçük ressamların çalışmalarından büyük mutluluk duyduğunu kaydederek, “Hocalarımızla birlikte bana geldiler, bir şehrin yöneticileri, çeşitli idarecilerinin ve akademisyenlerinin portrelerini çocuk gözüyle yorumlayalım dediler. Heyecanlandım. Yapın da görelim bakalım dedim, işte bu ortaya çıkmış.” diyerek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, geleceğin teminatı çocukların her zaman yanlarında olduklarının altını çizerek “Geleceğimiz olan evlatlarımız güzel bir proje ile karşımızdalar. Biz de heyecanla bekliyoruz, sürprizleri varmış. Hepsini canıgönülden kutluyorum, gözlerinden öpüyorum, hocalarını ve ailelerini de tebrik ediyorum.” dedi.

Dr. Önder Arpacı ise güzellik, sanat ve estetik yolunda çocukların atmış oldukları güzel adımların, büyük adımlara dönüşeceğine inandığını ifade etti.

“Çocuk Gözüyle Portreler” sergisi, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 22 Mayıs 2023 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Bu içerik 15.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 352 kez okundu.