KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU NURİDDİN AMANKUL’DAN ZİYARET

Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, Trakya Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Aydoğdu ile bir araya geldi. Ziyarette Trakya Üniversitesinde eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler ile Kazakistan’daki kurumlar arası iş birliği konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Trakya Üniversitesini tanıtarak başladığı konuşmasında uluslararası öğrenciler konusunda detaylı bilgi vererek Kazakistan’dan 80 öğrencinin Trakya Üniversitesinde eğitim gördüğünü ifade etti. Aydoğdu, kurumlar arası ikili iş birliklerini önemsediklerini söyleyerek nazik ziyaretlerinden dolayı Başkonsolos Nuriddin Amankul’a teşekkür etti.

Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, Kazakistanlı öğrencilerin Trakya Üniversitesinde eğitim görmelerinden son derece memnun olduklarını söyleyerek, Türkiye’de eğitim alan öğrencilerin Kazakistan’a döndükten sonra iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağladıklarını ve köprü olduklarını söyledi. Kazakistan’daki kurumlarla yapılacak anlaşmalar konusunda elinden gelen desteği sağlayacağını belirten Amankul, misafirperverliğinden dolayı Prof. Dr. Metin Aydoğdu’ya teşekkür etti.

Ziyarette Genel Sekreter Yardımcısı Halil Yükseloğlu, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Türker Tüküç, Öğr. Gör. Nurgül Sarsılmaz ve Trakya Üniversitesinde eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler de yer aldı.

Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul daha sonra Trakya Üniversitesi Hastanesini ziyaret etti.

Bu içerik 10.06.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 229 kez okundu.