KARDEŞ ŞEHİR KIRCAALİ BELEDİYESİ İLE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Trakya Üniversitesi Bulgaristan’daki kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirdiği ikili iş birliğine bir yenisini daha ekledi. Balkan hedefiyle yola çıkan ve bu hedef doğrultusunda birçok önemli anlaşmaya imza atan Trakya Üniversitesi, Kırcaali belediyesi ile ikili iş birliği anlaşması yaptı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan Tabakoğlu ve Belge Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün tarafından imzalanan anlaşma; eğitim, sağlık, kültür ve teknoloji alanlarında iş birliği ile kamusal ve toplumsal yaşamın çeşitli alanlarında yararlı deneyimlerin, araştırmaların ve iyi uygulamaların paylaşılmasını kapsamaktadır.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin Balkanlar misyonu doğrultusunda önemli bir iş birliği gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Bu anlaşmanın hem iki ülkenin hem iki kurumun iyi ilişkilerine katkı sunacağına ve hatta daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum. Trakya Üniversitesi köklü geçmişinden aldığı güç ve geleceğe ışık tutan yenilikçi ve dinamik yapısıyla bölgeye önemli katkılar sunuyor. Bu anlamda eğitim ve sağlık başta olmak üzere güçlü olduğumuz noktalarda elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız. İki kurumun iş birliği neticesinde önemli projelerin ortaya çıkacağını düşünüyorum. Bu iş birliği kapsamında Kırcaalili aday öğrencilerimizi de Trakya Üniversitesinde okumaya davet ediyorum. Öğrencilerimizin, güçlü alt yapısı ve alanında yetkin hocalarımızdan alacakları eğitim neticesinde Kırcaali’ye döndüklerinde, şehre önemli katkılar sunacaklarına inanıyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Erol Mümün, Trakya Üniversitesi ile ilişkileri geliştirmek açısından önemli bir gün olduğunu ifade ederek “Bugün Trakya Üniversitesi ile uzun vadeli ve sağlam bir birliğinin temellerini atıyoruz. Trakya Üniversitesinin özellikle sağlık konusundaki deneyimleri kendi vatandaşlarımız için çok kıymetli. Kırcaalili vatandaşlarımızın birçoğu sağlık konusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin hizmetlerinden faydalanıyor. Yaptığımız bu anlaşma doğrultusunda doktor ve hemşire değişimi sayesinde tecrübe aktarımı sağlanacak ve sağlık hizmetlerimiz daha iyi hale gelecektir. Bizim için bir diğer önemli husus da evlatlarımızın Trakya Üniversitesinde eğitim almalarıdır. Orada alacakları eğitim ve edinecekleri tecrübe ile mesleklerini burada en iyi şekilde icra edeceklerdir. Bu anlamda iki kurum arasında gerçekleştirilen bu anlaşmanın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Bu içerik 29.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 119 kez okundu.