İSTYA PROJESİ TRAKYA BÖLGESİ SONUÇLARI KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Trakya’da Arkeoloji” başlıklı konferans serisi devam ediyor. Çevrim içi olarak gerçekleşen konferans dizisinde son olarak İstanbul İli Yüzey Araştırmaları konuşuldu.

Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaraş’ın organize edip moderatörlüğünü yaptığı çevrim içi programda, İstanbul Üniversitesi Yüzey Araştırması (İSTYA) Projesi kapsamında Avrupa yakasında yürütülen çalışmalar ve sonuçları ele alındı. “İstYA Projesi Trakya Bölgesi Sonuçları 2013-2017” başlığıyla düzenlenen konferansa, İstanbul Üniversitesinden Doç. Dr. Emre Güldoğan konuşmacı olarak katıldı.

İstanbul’un Çatalca, Silivri ve Beylikdüzü ilçelerinde uzun yıllar kapsamlı yüzey araştırmaları yaptıklarını söyleyen Tarih Öncesi Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Güldoğan, tarih öncesinden Osmanlıya kadar olan dönemlere ait pek çok buluntuya ulaştıkları bilgisini kaydetti. Araştırma yapılan alanlarda yeni bulunan taşınmazların yanı sıra taşınabilir nitelikteki eserler hakkında da sunum eşliğinde bilgiler paylaşan Doç. Dr. Emre Güldoğan, çalışmalarda önemli sonuçlara ulaştıklarını dile getirerek İstYA projesinde özellikle sözlü tarihe de geniş bir yer verildiğini ve bunlara dair ilgili ilçe belediyelerin katkısı ile çeşitli yayınlar yapıldığını ifade etti.

Doç. Dr. Emre Güldoğan, 2023 yılında Sarıyer ilçe sınırları içinde de bu yönde araştırmaların başlayacağını da sözlerine ekledi.

Araştırmacıların ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa, “Trakya’da Arkeoloji” başlıklı YouTube hesabından ulaşılabilir.

Bu içerik 19.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 182 kez okundu.