İKİ BAŞKENT BİR ARAYA GELECEK EDİRNE'NİN TARİHİNE IŞIK TUTACAK

Osmanlı’ya başkentlik yapan iki kadim şehir Edirne ve İstanbul, üniversiteler aracılığı ile bilimsel bir etkinlikte bir araya geliyor. Trakya Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ortaklığında 11-13 Mayıs 2023 tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenecek “Edirne Araştırmaları Sempozyumu”nda Edirne’nin köklü tarihi bir kez daha gün yüzüne çıkacak.

İlk ikisi Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Edirne’nin, İstanbul ile beraber ilerleyen tarihine ışık tutan sempozyumların üçüncüsü İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde 11-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Rektör Tabakoğlu: İstanbul'u fetheden şehir, fethettiği yerde konuşulacak

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, köklü tarihe sahip iki başkentin buluşmasındaki ana temanın Edirne olduğuna dikkat çekerek “İstanbul Üniversitesi ortaklığında, farklı disiplinlerden akademisyen ve araştırmacıların katkıları ile hayata geçirdiğimiz Edirne Araştırmaları Sempozyumları ile hafızamızı tazeliyor, Edirne’nin geçmişine adeta büyüteç tutuyoruz. Edirne, Osmanlı’nın beylikten imparatorluğa geçişinde medeniyet inşasının en güzel örneklerini yaşatıyor. Yaşanan onlarca savaş, işgal ve göçe rağmen Edirne ihtişamından hiçbir şey kaybetmedi. İstanbul ve Trakya Üniversiteleri olarak birlikte çalışma kültürünün en güzel örneklerinden birinin sergileneceği sempozyumumuzda iki gün boyunca Edirne tüm yönleriyle ele alınacak. İstanbul'u fetheden şehir, fethettiği yerde konuşulacak ve iki başkent buluşacak.” dedi.

Sempozyumda değinilecek konuların Edirne’nin tarih, sanat, kültür ve yazın hayatına büyük katkılar sunacağını da ifade eden Rektör Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’a, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu’na ve bilim kurulunda yer alan akademisyenlere teşekkür ederek sempozyumun başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

“İstanbul-Edirne Arasındaki İletişim, Etkileşim ve Karşılaştırmalar” başlığı ile düzenlenecek sempozyumda, ikisi eş zamanlı dokuz oturumda 32 bildiri sunulacak.

Bu içerik 10.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 329 kez okundu.