FETAL MERKEZİ SİNİR SİSTEMİ ANOMALİLERİ VE GENETİK KONULU SEMPOZYUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Maternal-Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği Marmara Bölgesi Çalışma Grubu, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen “Fetal Merkezi Sinir Sistemi Anomalileri ve Genetik" konulu sempozyum gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılışında konuşan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalından Prof. Dr. Bülent Demir, sempozyumda olmak duyduğu memnuniyeti ve bir sonraki toplantıyı Çanakkale’de düzenlemeyi planladıklarını ifade ederek, iyi bir sempozyum gerçekleşmesini temenni etti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Çetin Çam, sempozyum ve kongre gibi bilimsel aktivitelerin daha çok İstanbul merkezli gerçekleştiğini belirterek bu nedenle Trakya’da gerçekleştirilen bilimsel faaliyetleri çok değerli gördüğünü söyledi.

Sempozyum Sorumlusu ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cenk Sayın açılış konuşmasında, bu sempozyumu Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nin iş birliği ile gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bölgesel olarak hem sevgiyi çoğaltmayı, hem de iş birliğini arttırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata ise konuşmasında katılımcılara Tıp Fakültesi hakkında bilgi verdi. Akata, perinatoloji bilim dalının genetikle iç içe olduğunu Prof. Dr. Cenk Sayın ve Doç. Dr. Cihan İnan’ın yakın zamanda yayımlanan kitaplarında gözlemlediğini vurguladı. “Genetik alanında da, tıbbi genetik alanında da o kadar hızlı gelişmeler var ki, hem fetal genetik anomolilerin taranması hem de tanısında bu gelişmeler önem taşıyor.” şeklinde konuşan Akata, “Bugünkü sempozyumun içeriğini incelediğimizde, gerçekten perinatoloji ve genetik bilimin birlikteliğini ve fetal maternal sağlıkla ilgili konular hakkında bilimsel değerlendirmeler yapılacağını görmekteyiz. Sempozyumunuzun siz değerli katılımcılar ve hocalarımızla başarılı ve verimli geçmesi dileğiyle…” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, sözlerine Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun selamlarını ileterek başladı. Zafer, “Üniversitemizde böyle bir etkinliğin yapılmasından dolayı gururluyuz ve mutluyuz. Bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyor, iyi ve verimli geçeceğine inanıyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından 3 oturumda, 10 konuşmacı tarafından bildirilerin sunulmasının ardından sempozyum sona erdi.

Bu içerik 09.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 206 kez okundu.