EĞİTİM FAKÜLTESİNDE ÇOCUKLARA GELENEKSEL OYUNLAR OYNATILDI

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “Teknoloji Kullanımında Bugünün Bilinçli Ebeveynleri Yarının Bilinçli Çocukları” temasıyla “Çocuk Şenliği” düzenlendi.

Eğitim Fakültesi organize edilen, çocuklara "teknoloji bağımlılığına" karşı geleneksel oyunlar öğretildiği “Çocuk Şenliği” Eğitim Fakültesi bahçesinde gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (TÜBAP) desteği Koşulsuz Araştırma Projesi kapsamında düzenlenen şenliğe Edirne’deki ilkokul öğrencileri katıldı. Etkinlikte Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyen ve öğrencileri çocuklarla "halat çekme", "bezirgan başı", "mendil kapmaca", "körebe", "çuval yarışı", "çember", "ip atlama", "yakar top" ve "sek sek" oyunlarını oynadı.

Salgın sonrası çocuklarda teknoloji kullanımının giderek arttığını söyleyen Proje Koordinatörü Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu, zaman zaman ebeveynlerin de teknoloji bağımlılığı konusunda sıkıntılar yaşadığını belirterek "Bu noktada hem ebeveynleri bilinçlendirmek hem de çocukları biraz teknolojiden uzak tutmak adına proje kapsamında etkinlikler planladık. Bunun bir kısmı ailelere eğitim vermek, bir kısmı da çocuklara geleneksel Türk oyunlarını hatırlatarak onların hem öğrenip hem oynayarak keyif almalarını sağlamak." diye konuştu. Bacıoğlu, "Teknoloji Kullanımında Bugünün Bilinçli Ebeveynleri Yarının Bilinçli Çocukları" Projesi'nin çeşitli etkinliklerle devam edeceğini kaydetti.

Projenin araştırmacılarından Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Mertkan Gezgin de projenin teknoloji bağımlılığının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı amaçladığını dile getirdi. Teknolojinin aşırı kullanılması nedeniyle son zamanlarda çocuklarda bağımlılığın oluştuğunu anlatan Gezgin "Buradaki amacımız çocuklara teknoloji molaları verdirebilmek ve teknoloji detoksunu öğretebilmek." dedi. Gezgin, çocukların hayatına geleneksel oyunları da katarak hibrit bir sosyallik modeli oluşturmak istediklerini kaydetti.

Projenin araştırıcılarından Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Acar Güvendir ve Dr. Öğr. Üyesi Ebru Selçioğlu Demirsöz de çocukların etkinliklerine katıldı.

Bu içerik 09.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 518 kez okundu.