EDİRNE, SARAYI’NA KAVUŞUYOR

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Milli Saraylar Sempozyumu’nda Edirne Sarayı için büyük bir müjde verildi. Trakya Üniversitesinin uzun uğraşları sonucunda gündeme taşınan Edirne Sarayı, Milli Saraylar Başkanlığı tarafından 5 yıl içerisinde yeniden ihya edileceği müjdesi paylaşıldı.

Dünyanın en prestijli saray müzelerini, yöneticilerini ve bu alanda çalışan akademisyenleri bir araya getiren Uluslararası Milli Saraylar Sempozyumu’nda Edirne için büyük bir müjde paylaşıldı. Trakya Üniversitesi tarafından uzun yıllardır inşası ve ihyası adına çalışmalar yürütülen ve son olarak Milli Saraylar Başkanlığına devredilen Edirne Sarayı, beş yıl gibi kısa bir süre içerisinde yeniden yükselecek.

Göreve geldikleri günden bu yana hayalini kurdukları Edirne Sarayı’nın ihyası ve inşası noktasında aldıkları müjdeli haberin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “İlk olarak bir müddettir ara verilmiş olan Edirne Sarayı kazısı, Üniversitemize devredildi. Daha sonra bu kazı, yine gayretlerimiz neticesinde Cumhurbaşkanlığı Kararlı Kazılar içerisine dâhil edildi ve 12 ay sürmesinin önü açıldı. Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, sonuncusu danışma kurulu üyeleri ile olmak üzere davetimiz ve ev sahipliğimizde üç defa Edirne’ye gelerek kazıları ve çalışmaları yerinde inceledi. Ve son olarak yakın zamanda Edirne Sarayı, Milli Saraylar Başkanlığına devredildi. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, dünya çapında bir bilimsel etkinlikte Edirne Sarayı’nın yeniden yükseleceği müjdesini verdi. Bu Edirne için tarihî bir müjdedir. Zira Edirne Sarayı sadece bir yapı değil bir medeniyetin merkezidir. Sarayın tüm ihtişamı ile yeniden bizleri karşılayacağı günlerin mutluluğunu tüm Edirnelilerle paylşamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.” dedi.

Rektör Tabakoğlu, konuşmasını Edirne Sarayı’na verdikleri önemden ötürü Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız ve yaşanılan bu süreçte, Trakya Üniversitesinin çalışmalarına destek veren Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’a ve emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Bu içerik 30.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 593 kez okundu.