Üniversitemiz organizasyonu ve ev sahipliğinde gerçekleşen Edirne’de Kent İçi Ulaşım ve Toplu Taşıma Sorunları isimli panel 17 Şubat 2016 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fehmi Yıldız Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berkan Demiral, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı İlker Köseoğlu , İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Güler, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Yence, Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, ETUS Başkanı Hakan Giyik, Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammet Emin Sarı ile akademisyenler, öğrenciler ve halkımız katıldı.
Doç. Dr. Mahmut Güler, oturum başkanlığını yaptığı panelin amaç ve kapsamından bahsederek ilk olarak sözü Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun’a verdi. Erdal Uygun, toplu taşımanın tanımı ve özelliğinden bahsederek başladığı konuşmasından Edirne’de toplu taşımanın tarihini anlattı. 2007-2010 yılları arasında toplu taşıma da çift başlılığın getirmiş olduğu sorunlar ve bu sorunların neticesinde ETUS’a geçişten bahsetti. Edirne’de toplu ulaşım sisteminden bahsederek yaşanan sorunlara karşı tedbirlerden ve gerçekleştirilecek yeni uygulamaları ifade etti.
ETUS Başkanı Hakan Giyik, kooperatif yöntemi ile ETUS’un oluşumundan ve verdiği hizmetlerden bahsettiği konuşmasında eksikliklerin tamamlanarak daha iyi hizmet verilmesinin hedeflendiğini belirtti.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, Edirne’de trafik uygulamalarında gerçekleştirilen ceza ve önlemlerden bahsederek istatistiksel bilgiler verdi.
Genel Sekreter Yardımcımız Ahmet Yence, Üniversitemiz yerleşkelerini tanıtarak bu yerleşkelerdeki sorunları ve sorunlara çözüm önerilerini sundu. Yerleşkelerdeki sorunları fotoğraflarla panelistlerin ve dinleyicilerin dikkatine sunan Genel Sekreter Yardımcımız Ahmet Yence, Üniversitemiz sorunlarına getirilecek çözümlerin daha yaşanılabilir bir Edirne’ye ulaşmamızı da sağlayacağını da ifade etti. Ahmet Yence “ Genel olarak 2 sorun göze çarpmakta: Birincisi maddi unsur olarak taşıma ücretlerinin pahalılığı, ikincisi de araçların trafikte kırmızı ışıkta bekleme ve öğrencilerin ETUS bekleme süreleri. Belediye, ETUS, Emniyet ve Üniversitemiz koordineli ve uyumlu çalışması sorunların çözümüne fayda sağlayacaktır.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammet Emin Sarı, öğrencilerin ulaşımda yaşadığı sorunları ve sorunlara çözüm önerilerinde bulundu.
Konuşmaların ardından öğrencilerin yazılı sorularını cevaplayan panelistlere panel sonunda teşekkür belgeleri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berkan Demiral tarafından verildi.
Bu içerik 17.02.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 3792 kez okundu.