DR. ÖĞR. ÜYESİ FUAT YILMAZ, TRT 2 DE YAYINLANAN İSTİSNAİ RENKLER PROGRAMINDA KONUŞMACI OLDU

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz, TRT 2 ekranlarında yayınlanan İstisnai Renkler adlı belgesel serisine konuk olarak zincifre, sur moru, sinopis ve kemik siyahı renkleri hakkında bilgi verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz, TRT 2 ekranlarında yayınlanan, renklerin bilinmeyen yönleri ve çok özel öykülerinin yer verildiği, 12 rengin ele alındığı İstisnai Renkler programına katıldı.

Her hafta bir bölümü yayınlanan ve 12 özel rengin anlatıldığı programa konuşmacı olarak katılan Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz, 5. Bölümünde “Zincifre”, 7. Bölümünde ise “Sur Moru” renkleri hakkında bilgi verdi.

İstisnai Renkler’in 5. Bölümünde bilgi paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz, zincifrenin kırmızı bir renk olduğunu söyleyerek, tarihçesi hakkında bilgi verdi. Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz, zincifrenin Antik Çağ’da kullanımı, rengin elde edilirken yaratmış olduğu zararlar ve üretiminde kimlerin çalıştığı, elde edildiği yerler ve nasıl elde edildiği, Neolitik Dönem’de kullanımı ve kökeni konularında bilgi aktırdı.

Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz, su moru ile ilgili konuşmasında, rengin elde edilirken kötü koku yaydığı için üretim atölyelerinin şehrin dışında konumlandırıldığını belirterek üretim merkezleri hakkında bilgi paylaştı. Sur moru renginin tarihçesine değinen Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz, üretilen ürünlerin pahalılığından dolayı krallar ve soyluların alabildiğini söyledi.

Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz, zincifre ve sur moru dışında konuk olduğu sinopis ve kemik siyahı renkleri ile ilgili bölümler de TRT 2 ekranlarında ilerleyen haftalarda yayınlanacaktır.

Dr. Öğr. Üyesi Fuat Yılmaz’ın, konuk olduğu İstisnai Renkler programını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Program Linki: https://www.trtizle.com/programlar/istisnai-renkler

Bu içerik 11.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 585 kez okundu.