DEMİR ATLI ADAM GÜRKAN GENÇ, TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Bisikletiyle çıktığı dünya turunda 11 yılda 122 bin kilometre yol yaparak 68 ülkeyi gezen ve "Demir Atlı Adam" olarak bilinen Gürkan Genç, Trakya Üniversitesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Trakya Üniversitesi tarafından Balkan Kongre Merkezi’nde "Demir Atlı Adam Gürkan Genç, Gençlerle Buluşuyor” etkinliği düzenlendi.

Söyleşi öncesinde Balkan Kongre Merkezi Fuayesi’nde Gürkan Genç’in seyahati sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Gürkan Genç’i Trakya Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sadece bisiklet sevgisini aşılamak değil, aynı zamanda dünya seyahati sırasında edindiği tecrübelere aktarmak amacıyla Gürkan Genç bugün aramızda. Kimsenin kolay kolay cesaret edemeyeceği bir seyahat gerçekleştiriyor. Bu anlamda da kendisini hayranlıkla takip ediyoruz. Kendisi yaşadığı deneyimleri bize aktaracak ve etkinlik sonrasında da biraz da farkındalık oluşturmak için Üniversitemiz yerleşkesindeki 6 kilometrelik bisiklet yolunu pedallayacak.” dedi. Katılımcıların Gürkan Genç’in anlatımıyla sergiyi gezmesinin ardından söyleşiye geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan etkinliğin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer “Bugün gençlerimize hikayesi ve başarıları ile örnek teşkil edecek ve yeni başarı hikayeleri oluşmasına katkı sağlayacak çok önemli bir konuğumuz Gürkan Genç bizlerle. Bisikleti ile dünyayı gezen maceracı, amatör fotoğrafçı, konuşmacı ve girişimci Gürkan Genç’i üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bugün yıllara ve yollara dayanan özel kariyer deneyimini üniversite öğrencilerimizle, siz değerli gençlerle paylaşma fırsatı sundukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Hikayesiyle imkansızın olmadığını, keşfedip hayallerinin gerçekleştiren, anlatmak için yaşayıp gelecek için pedallayan Demir Atlı Adam lakaplı Gürkan Genç’in konuk olduğu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

ETİSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mert Özgün yaptığı konuşmada “Biz ticari bir yolculuk esnasında üniversitelerle aile olduğumuzun bilincine oldukça uzun zaman önce vardık. Bu yolculuk esnasında da sizlerin, toplumun içerisinde çok farklı roller üstlenen, farklı kariyerlere sahip kişilerle bir araya gelmenizin önemli olduğunu anladık. Bu çalışmanın bir parçası olarak da çok önemli figürlerden birisi olan Gürkan Genç ile sizleri buluşturmak istedik. Kariyer dediğiniz şey çok önemli kilometre taşlarından oluşuyor. Çok büyük emek ve heyecan istiyor.” dedi.

Gürkan Genç, bisikletle yaptığı dünya turundan anılarını anlattığı konuşmasına TRT’nin kendi için hazırladığı belgeselden bir kesitle başladı. Ülkemizde arabayla, motorla ve tekneyle dünyayı turlayan kişilerin bulunduğunu ancak bisikletle dünya turu atan kimsenin olmadığını ifade eden Genç, bunu yapmaya çalışan kişinin kendisi olduğunu söyledi. Dünya üzerinde kırılmalara, değişimlere yol açanların gezginler olduğunu vurgulayan Genç “Gezme ve görme, insanda ufuk ve vizyon başta olmak üzere birçok özelliği de beraberinde getiriyor.” dedi.

Bisikletle seyahat ederken kariyerin de yavaş yavaş oluştuğunu belirten Genç, kariyerinin başında yaşadığı sorunları anlattı. Bisikletle Japonya seyahatini tamamlamasının ardından kariyerinde gelişme yaşandığını, bu sayede bisikletle dünyayı gezme hayaline artık insanların inanmaya başladığını ve hayallerine ulaşmak için kendisine bir firmanın sponsor olduğunu ifade etti. Demir Atlı Adam lakabının nasıl oluştuğunu da anlatan Genç, “’At sırtında, çekik gözle terk ettiği diyarlara badem gözlü demir atıyla gelen Türk’ şeklinde Moğolistan’da bir gazetede çıkan bir haber, Demir Atlı Adam lakabını bana yapıştırdı.” dedi. Finlandiya’da çocuk kitapları yazan biri ile tanışmasının ardından çocuk kitapları yazma kara aldığını söyleyen Genç, bugün Demir Atlı Adam ile ilgili 4 çocuk kitabının bulunduğunu ifade etti. Kariyerinin yavaş yavaş oluştuğunu belirten Genç “Bisiklette bagaj sistemini oluşturmanın basit bir şey olduğunu zannediyordum. Halbuki öyle değilmiş. Yıllar içinde kendi bagaj tasarımımı geliştirip, OSTİM’de Almanya’nın en ünlü bagaj üretim firması için yeni bir bagaj tasarımı yaptım ve onlarla beraber iş birliğine doğru ilerliyoruz. Onun dışında bisikletler için gidon çok önemli. Tur bisikletçileri için gidon tasarımı yaptım. Kariyer yavaş yavaş oluşmaya devam ediyor. Kolombiya kahvede dünyada en önemli ülkelerden bir tanesi. Burada kahve tarlaları arasında bisiklet sürerken kahve işine de bir anda girmeye karar verdim.” diyerek kahve işinden kazandığı gelirin yüzde 26’sını genç kaşiflere burs olarak verdiğini ifade etti. Kendi internet sitesinde 6500 sayfa hem Türkçe hem de İngilizce olarak deneyimlerini paylaştığını söyleyen Genç “Sitede tur bisikletçiliğinde kullanılabilecek ekipmanlar, kaç kilometre yol yaptığım, kaç lastik patlattığım, kaç gündür yolda olduğum, anılarım ve üniversite öğrencilerine verdiğim burslar yer alıyor.” dedi.

10 yıldır Türkiye’de olmadığını ve Amerika, İngiltere ve Schengen vizelerini almak için Türkiye’de bulunduğunu belirten Genç, bu süreçte öğrencilerle bir araya gelerek söyleşiler düzenlediğini, imza günleri yaptığını ve küçük bir Anadolu seyahati gerçekleştirdiğini ifade etti. Önümüzdeki beş sene daha dünya seyahatinin devam edeceğini vurgulayan Genç, bisikletle Afrika, Güney Amerika, Avrupa ve Asya’nın birçok yerini gezdiğini belirterek seyahatine Kuzey Amerika, Avustralya ve Güney Asya’da devam edeceğini ifade etti.

Söyleşisinin devamında gelen soruları yanıtlayan Genç, seyahati sırasında çektiği videoları dinleyicilerle paylaştı. Söyleşi, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Genel Sekreter Yardımcısı Burak İşçimen’in Gürkan Genç’e plaket takdim etmesi ile sona erdi.

Söyleşinin ardından Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ni bisiklet topluluğu ile pedallayan Gürkan Genç, Eczacılık Fakültesi önünde fidan dikti.

Bu içerik 22.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 419 kez okundu.