ÇOCUKLAR EL ELE ENGELLERİ KALDIRDI

Trakya Üniversitesi Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Merkezi, Edirne Zihin ve Hareket Engelli Çocukları Koruma Derneği ve Herkes İçin Spor Topluluğu tarafından, Engelliler Haftası kapsamında “Birlikte Eğleniyoruz” etkinliği düzenlendi. 

Trakya Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, 10-16 Mayıs haftası kapsamında yüzleri gülümseten bir program gerçekleştirdi. Mustafa Necati İlkokulu öğrencileri ve öğretmenlerinin de katıldığı programda, müzik dinletisi ve dans gösterisinin yanı sıra çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Yeşil Sera Kahvaltı Evi’nde düzenlenen programda, müzik eşliğinde çeşitli aktiviteler gerçekleştiren çocuklar, doyasıya eğlendi. 

Etkinliğe Herkes İçin Spor Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu, Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Filiz Tuna ve Edirne Zihin ve Hareket Engelli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Öğr. Gör. Nilüfer Sivrikaya Tokgöz ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 

Trakya Üniversitesi Herkes İçin Spor Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu açılışta yaptığı konuşmada “Engelliler haftası kapsamında Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Merkezi, Zihin ve Hareket Özürlü Çocukları Koruma Derneği ile Herkes İçin Spor Topluluğu olarak organize ettiğimiz bu etkinliğimizde, üniversite öğrencilerimiz, Mustafa Necati ilkokulu ve öğretmenleriyle bir aradayız. Çok güzel, keyifli bir gün olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Edirne Zihin ve Hareket Engelli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Öğr. Gör. Nilüfer Sivrikaya Tokgöz, uzun bir zamandan sonra burada bulunan kişilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, bundan sonra da eski günlerdekinden daha büyük etkinliklerde bir arada olmayı dilediğini söyledi. 

Programda açılış konuşmalarının ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri Ece Dikbıyık, Asrın Akça ve Batuhan Kaymaz tarafından müzik dinletisi sunuldu. Karaağaç Mustafa Necati İlkokulu öğrencilerinin dans gösterisinin ardından Trakya Üniversitesi Herkes İçin Spor Topluluğu üyeleri, öğrenciler ile boyama etkinlikleri, oyunlar ve yarışma gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Bu içerik 16.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 340 kez okundu.