ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ VE İSTİKLAL MARŞI ŞAİRİ MEHMET AKİF ERSOY BULGARİSTAN’DA ANILDI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yıldırım, Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu himayelerinde, Bulgaristan Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği tarafından “12 Mart İstiklal Marşı Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” ile “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinliği gerçekleştirildi. Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde düzenlenen etkinliğe Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, Kırcaali Belediye Başkanı Dr. Müh. Hasan Azis, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali İl Başkanı Resmi Murad, HÖH Kirkovo İlçe Başkanı Ercan Fırıncı, Koşukavak Belediye Başkan Yardımcısı Abidin Hacımehmed, Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Müzekki Ahmed, Güney Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği Başkanı Dr. Harun Bekir ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlik açılışında konuşan Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, Türkiye’de yaşanan depremler nedeni ile hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek, “Türkiye’de meydana gelen depremlerin ilk gününden itibaren yardımımıza koşan ve samimiyetle tüm imkânlarını seferber eden Bulgaristan halkına ve Kırcaalililere minnet duygularımı dile getiriyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Etkinlik kapsamında "I. Dünya Savaşı'nın Dönüm Noktası: Çanakkale Zaferi" konulu bir konferans gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yıldırım, katılımcılara 108. yıl dönümünde Çanakkale Savaşı ve sonrasında yaşananlara ilişkin bilgiler verdi. Kırcaali Türk Folklor Ekibi solisti Çınar Mümün, seslendirdiği Çanakkale Türküsü ile katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Türkçe Öğretmeni Zekiye Hasan'ın öğrencilerinin şiirleriyle katkıda bulundukları etkinlik, Kırcaali Müftü Yardımcısı Suray Mustafa'nın İstiklal Marşı şairi merhum Mehmet Akif Ersoy ile Çanakkale şehitleri ve depremde hayatını kaybedenler için dua etmesi ile son buldu.


Bu içerik 24.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 397 kez okundu.