BURGAZ BAŞKONSOLOSU SENEM GÜZEL’DEN REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel’i ağırladı.

Türkiye'nin Bulgaristan Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, iki ülke arasındaki dostluk ve komşuluk ilişkileri ile akademik iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Trakya Üniversitesi ile Bulgaristan yükseköğretim kurumları arasında Avrupa Birliği projeleri başta olmak üzere pek çok alanda geliştirilen iş birliklerinin de ele alındığı toplantıda, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlü bir şekilde sürdüreceklerini ifade etti. Trakya Üniversitesinin son yıllarda yaptığı uluslararası çalışmalar ve Bulgaristan üniversiteleri ile olan iş birlikleri hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bulgaristan’da çok sayıda üniversite ile ilişkilerimiz ve ikili anlaşmalarımız var. Burgaz şehrinden Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi ve Akad N. Zelinski Yüksekokulu ortaklığında türünün en yüksek bütçeli sınır ötesi iş birliği projelerinden birini hayata geçirdik. Sınır ötesi iş birliği ile Türkiye ve Bulgaristan'ın su kaynaklarının analizlerini yaparak çevresel koruma ve sürdürülebilir kalkınmaya destek sağlamak istiyoruz. Yükseköğretim bağlamında kurulmuş olan ilişkileri, yeni projeler ve etkinliklerle geliştirmeyi hedefliyoruz. İki komşu ülke arasında ilişkileri geliştirecek her türlü bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanda yeni iş birliklerine hazırız.” dedi.

Türkiye’de en çok Bulgaristanlı öğrenciye eğitim veren yükseköğretim kurumu olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, özellikle Balkanlardan gelen uluslararası öğrencilerin sayısını ve Türkiye’nin bu alandaki etkinliğini artırmak için çalıştıklarını kaydetti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca, Trakya Üniversitesinin yaptığı çalışmalarda uluslararası vizyon ve hedefler doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, Balkan ülkeleri ile her zaman yakın ilişki içinde olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Başkonsolos Senem Güzel, Trakya Üniversitesinin gerçekleştirdiği çalışmalardan ve projelerden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Trakya Üniversitesinin hızla büyüyen ve gelişen bir üniversite olduğunu dile getiren Başkonsolos Senem Güzel, Burgaz üniversiteleri ile olan güçlü iş birliklerinin iki ülke arasındaki ilişkilere de önemli katkı sağladığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na çabaları dolayısıyla teşekkür eden Başkonsolos Senem Güzel, çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi. Ziyarette, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da yer aldı.


Bu içerik 22.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 441 kez okundu.