BİYOLOJİ BÖLÜMÜMÜZ FEDEK TARAFINDAN YENİDEN AKREDİTE EDİLDİ

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) “ulusal bir kalite güvence kuruluşu” olarak tanımladığı FEDEK tarafından bir kez daha akredite edildi.

Trakya Üniversitesi, eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve eğitim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara ulaşmasında önemli bir adım olan akreditasyon süreçlerini başarıyla devam ettiriyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınan ve yükseköğretim kurumlarının Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri programlarını akredite etme yetkisi verilen FEDEK denetim sürecini başarıyla tamamlayan Biyoloji Bölümü, yeniden akredite edildi.

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde verilen eğitimin ulusal kalite yeterlilik standartlarına uygunluğunu ve kalite güvencesini gösteren akreditasyon süreçleri ile ilgili olarak FEDEK tarafından gerçekleştirilen ziyaret ve değerlendirmeler sonucunda akreditasyon süresi, 30 Eylül 2025 tarihine kadar uzatıldı.

Biyoloji Bölümü, daha önce 18 Temmuz 2016 - 18 Temmuz 2021 arası 5 yıl süre ile akredite edilmişti. Akreditasyon süresi dolan Biyoloji Bölümünün FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen - Edebiyat, Dil Ve Tarih - Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme Ve Akreditasyon Derneği) tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonrasında akreditasyonu yenilendi.

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesinde 2016 yılında Biyoloji ve 2017 yılında Kimya bölümlerinin ardından 2020’de Matematik ve Fizik bölümleri de akredite edilmiş ve böylece Fen Fakültesindeki tüm bölümler akredite olma başarısı göstermişti.

Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünün sürdürdüğü kalite ve akreditasyon çalışmaları ve başarısı hakkında konuşan Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe “Çağdaş, rekabetçi, şeffaf, yenilikçi ve evrilebilen bir eğitim-öğretim hizmeti sunmanın en iyi yolu kurumların akredite olabilmelerinden geçmektedir. Bu bağlamda bölümümüzün öncelikli stratejik hedefi, akreditasyon süreci ile kalite kontrol mekanizmalarının işletimi ve sürekliliğini devam ettirerek tercih edilebilir mezunlar yetiştirmek ve daha kaliteli bilimsel ürünler çıkarmak olmuştur. Emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesinin tüm akademik birimlerinin akredite olması için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, YÖKAK tarafından yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programına dâhil olmanın kararlılıklarının bir göstergesi olduğunu söyledi. Trakya Üniversitesinin bölgeye, topluma, bilime ve insanlığa katkı yapan, geleceğin nitelikli insan gücünü yetiştiren bir yükseköğretim kurumu haline geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Üniversitemizdeki birçok akademik birimin farklı alanlarda akredite olmasını destekledik ve sağladık. 2016 yılında Fen Fakültesi Biyoloji bölümü ile başlayan akreditasyon yolculuğumuzda bugün 23 birimimiz ulusal ve uluslararası alanda akredite olmuş durumda. Göreve geldiğimiz andan itibaren büyük bir gayretle bugünlere getirdiğimiz kalite ve akreditasyon süreçlerindeki başarımızı, kurumsal akreditasyon programına dâhil olacak bir seviyeye taşıdık. Bu doğrultuda kalite ve hizmet standartlarımızı yükseltecek önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Trakya Üniversitesinin bu süreç ve çalışmalar sonucunda çok farklı bir yere geleceğine inanıyoruz. Sahip olduğu uluslararası kalite ve standartlarını bizlere bir kez daha gösteren Biyoloji Bölümümüzü tebrik ediyor, bu süreçte büyük emekler veren hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.


Bu içerik 31.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 602 kez okundu.