BİR PSİKOSOSYAL ÇALIŞMA ÖRNEĞİ SOMA KONFERANSI

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Prof. Dr. Gökhan Malkoç’un konuşmacı olarak katıldığı  “Bir Psikososyal Çalışma Örneği Soma” konulu konferans 21 Aralık 2015 tarihinde Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim tarafından düzenlenen “Konferans Günleri” etkinliği kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oya Onat Kocabıyık gerçekleştirdi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı, Psikoloji Bölüm Başkanı Ve Türk Psikologlar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Gökhan Malkoç 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden kazası ile ilgili Türk Psikologlar Derneği olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahsetti. Prof. Dr. Gökhan Malkoç konuşmasına afet kavramını incelemekle başladı. Soma’da yaşanan maden kazası ile ilgili durumu akut dönem, akut dönem sonrası ve iyileşme/uyum aşaması olarak değerlendiren Prof. Dr. Malkoç psikososyal dönüşüm programlarının önemine dikkat çekti.

Ülkemizde yaşanan Van depreminden de örnekler paylaşan Prof. Dr. Malkoç, afet yönetimi konusunda Ülkemizin bilgi ve deneyimine değindi.

Prof. Dr. Malkoç afet sonrası travmadan etkilenenler konusunda gerçekleştirdikleri çalışmaların dünyada bir örneği olmadığını belirtirken sivil toplum kuruşları ile devlet kurumları arasında işbirliğine dikkat çekti.

Konuşmadan sonra Prof. Dr. Gökhan Malkoç dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

Etkinlik sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük Prof. Dr. Gökhan Malkoç’a teşekkür ederek günün hatırasına hediyeler verdi. Ardından Rektörümüz, bölüm hocaları ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek ile toplu fotoğraf çektirdi. 

Bu içerik 21.12.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1333 kez okundu.